Respectivul a fost găsit într-o stație care aparține
Agenției de Îmbunătățiri Funciare de la Botoșani. Era bine dotat, cu un baros și mai multe chei cu care să desfacă componentele din interior pentru a le putea vinde la fier vechi. A fost prins în flagrant, s-a chemat Poliția iar mai apoi a fost judecat.
”
Poliția în general își face datoria. Au fost prinși destul de mulți dintre cei car au produs pagube firmei dar s-a considerat de către judecători că nu prezintă pericol social și li s-a dat drumul iar noi să ne recuperăm banii. Cei prinși sunt în general persoane fără venituri, fără proprietăți, fără nici o posibilitate de a achita sumele de care au păgubit societatea”, explică situația
Florin Asaftei, directorul ANIF de la Botoșani.
Deși instanța a dat o sentință prin care instituția poate să-și recupereze prejudiciul, în fapt acest lucru este imposibil chiar și cu ajutorul unui executor judecătoresc.
”
Am avut de recuperat 120.000 de lei de la un cetățean care nu are absolut nici un venit. Se exclude recuperarea acestei sume. Atât timp cât el locuiește nu se știe unde, nu are locuință, nu are nimic practic, este imposibil de a se recupera o sumă care cred că este destul de mare pentru oricare dintre noi”, mai spune
Florin Asaftei.
Au fost și cazuri în care chiar instituția era la un pas să fie sancționată de oamenii legii întrucât după ce sesiza fapte de furt sau distrugeri, i se răspundea că este pasibilă de amendă întrucât nu a asigurat paza corespunzătoare a obiectivelor. Lucru imposibil, date fiind bunurile majoritare ale ANIF care constau în rețele de irigații, nefuncționale cei-i drept, ce se întind pe suprafețe de teren uriașe.
(G.E.)
CITEȘTE:
Societate comercială prădată de-un hoț de 18 ani