Nu este un loc plăcut în care să aştepţi câteva minute pentru a-ţi rezolva treburile. Plus că mobilierul în care angajaţii îşi petrec ore întregi de muncă ar fi cazul să strălucească, să fie confortabil.
„Clădirea ar trebui să între într-o renovare capitală. Am comunicat acest lucru la centru, reabilitarea a fost prinsă în planul bugetar din 2013 şi anul acesta şi va fi şi la anul, dar dacă Compania Naţională nu are fonduri, toate proiectele sunt în zadar” a spus un reprezentant al
Oficiului Poştal Judeţean.
Clădirea a fost reşedinţa avocatului şi primarului Dorohoiului, Gheorghe Tomaziu, tatăl pictorului George Tomaziu. Proprietatea familiei avea o suprafaţă imensă, îngloba ceea ce vedem astăzi
parcul Olinescu, Şcoala Nr. 5, blocuri, Seminarul Teologic. În 1937, Gheorghe Tomaziu vinde imobilul prin contract de vânzare –cumpărare Poştei Române Iaşi, care avea în subordine şi oficiul poştal local. La Dorohoi primul sediu al poştei a funcţionat pe Strada Cercetaş Ştiubeanu, apoi în actualul sediu al Ocolului Silvic, iar din 1937 funcţionează în actuala locaţie.
„
Instituţia a rămas aproape neschimbată, dar nu a mai fost şlefuită de mult timp” a spus
profesorul Ilarion Mandachi. Anul trecut un moştenitor a revendicat imobilul şi terenul aferent, dar existenţa actului de cumpărare a dat câştig de cauză Oficiului Poştal.
Dacă pe la 1900 şi ceva clădirea era reprezentativă pentru zona oraşului, astăzi are nevoie de reabilitare şi modernizare.
Mihaela AMARINE
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
FOTOREPORTAJ Misterul unor statui masive din cel de-al doilea Război Mondial făcute ”nevăzute” la... Dorohoi