Printre profesorii și elevii de la Colegiul Național A.T. Laurian și-au făcut apariția în al doilea semestru și mai multe rozătoare. Prezența acestora a fost observată mai des începând cu săptămâna trecută.
Șoarecii au fost văzuți și chiar filmați la parterul corpului vechi, atât pe hol cât și în sălile de clasă.
De cele mai multe ori prezența le-a fost semnalată în prima sală de lângă vechea intrare a elevilor, cea dinspre Medicina Legală.
Iar miercuri s-a ajuns în situația în care elevii au refuzat să mai intre în respectiva încăpere, luându-se decizia mutării lor temporare într-un alt spațiu.
Deocamdată nu se cunoaște motivul apariției bruște a animalelor, vechimea clădirii, dată în folosință tocmai în 1885 și iarna neobișnuit caldă putând fi însă doi factori favorizanți.
Directorul adjunct de la ”AT Laurian” susține că de la începutul anilor 90 nu s-a confruntat cu un asemenea fenomen.
”La sfatul Direcției de Sănătate Publică am pus materiale non-toxice și verificăm sălile de trei-patru ori pe zi. Femeile de serviciu au spălat toate sălile de clasă. Ținem totul sub supraveghere, se șterg băncile, se curăță regulat”,
Ioan Onofrei, director adjunct CN AT Laurian.
Profesorul a adăugat că s-a contactat o firmă de deratizare care să curețe imobilul, dar că, pentru a se preveni apariția unor intoxicații ca în alte județe din țară, s-a decis să se acționeze la sfârșitul săptămânii, după terminarea cursurilor.
”Vom vedea ce ne sfătuiește firma specializată și chiar dorim vineri (azi - n.r.) să facem o verificare împreună cu cadrele de la Direcția de Sănătate Publică (DSP – n.r.)”,
Ioan Onofrei, director adjunct CN AT Laurian.
Reprezentanții DSP susțin că nu au primit deocamdată vreo solicitare din partea CN AT Laurian, dar că le vor oferi sprijinul celor de acolo dacă este cazul.
”Colegiul își selectează firma de DDD. E adevărat, noi nu asigurăm consultanță tehnică privind modul în care își desfășoară firma respectivă activitatea, trebuie să o deruleze corect. Dacă are nevoie de anumite recomandări, în sensul «ce ar trebui, cum ar trebui», ar trebui să se adreseze nouă și vom emite un punct de vedere”,
Teodor Ferariu, director interimar DSP Botoșani.
Șeful Sănătății Publice a arătat că, dacă șoarecii își tot fac apariția este clar că se impune o deratizare.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Medici și pacienți intoxicați cu praf: Control al Gărzii de Mediu cu amendă și măsuri de remediere
Redacția Botoșăneanul
Nov 20, 2024
Reveniri spectaculoase la FCSB pentru restanța cu FC Botoșani: CUM ar putea arăta primul 11
Redacția Botoșăneanul
Nov 20, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 20, 2024
Profesor din Botoșani mort la doar 31 de ani: Suntem în stare de șoc!
Redacția Botoșăneanul
Nov 20, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 20, 2024