Activitățile s-au derulat cu scopul de a atrage atenția tinerilor asupra importanței învățării limbilor străine, cu accent pe transferul cunoștințelor în practică și viața cotidiană.
În perioada 23-26 septembrie 2019, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani s-au desfășurat mai multe activități cu scopul de a celebra „Ziua europeană a limbilor”.
Începând cu anul 2001, în urma inițiativei Uniunii Europene și a Consiliului Europei, pe 26 septembrie se sărbătorește diversitatea lingvistică, plurilingvismul și învățarea limbilor străine pe toată durata vieții.
Echipa de proiect, formată din:prof. Jeanina Apostol (coordonator), prof. Crina Ștefan, prof. Daniela Grădinaru, prof. Corina Țifrea, prof. dr. Ada Alexandrina Macovei,pr. prof. dr. Daniel Dascăluși prof. Cezar Grădinaru, împreună cu elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani, a organizat și derulat activități diverse cu scopul de a atrage atenția tinerilor asupra importanței învățării limbilor străine, cu accent pe transferul cunoștințelor în practică și viața cotidiană.
Activitățile au debutat cu prezentarea semnificației acestui eveniment de către coordonatorul proiectului și au continuat apoi cu colaje video, prezentări powerpoint, concurs de recunoaștere a unor cântece celebre la nivel european și internațional. Un moment special al acestei activități fost reprezentat de prezentarea importanței învățării limbilor străine ca mijloc al dezvoltării comuniunii și a fraternității al surorilor Assunta (D’ErricoCarmela) și Lucia (ScarongellaCamilla), membre ale ordinului Santa Maria Giuseppa Rossello din Italia, care au amintit de experiențele avute și despre beneficiile învățării unei limbi străine.
Prezentarea a fost în limba italiană, traducerea fiind făcută de două eleve ale școlii, surori, care au învățat în perioada gimnaziului în Italia.
Activitățile au culminat cu un moment artistic de excepție, susținut de corul Credo al Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe”, coordonat de prof. Cezar Grădinaru.
”Pe tot parcursul activităților, s-au purtat discuții libere cu elevii, aceștia fiind încurajați să-și spună punctul de vedere în legătură cu materialele prezentate și cu activitatea în sine. La finalul activității, drept feedback aceștia au evidențiat lucrurile cu care se simt ei mai “bogați” în urma acestei activități și mai motivați să aprofundeze cel puțin o limbă străină”,
Pr. Prof. Dr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Poliția a confiscat mașina unui botoșănean bolnav dar contrabandist
Redacția Botoșăneanul
Jan 20, 2025
Botoșănenii mai răi în 2025: Polițiștii au pus cătușe la 11 persoane în doar o săptămână
Redacția Botoșăneanul
Jan 20, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 20, 2025
Fast and Furious pe drumurile din Botoșani: CE viteză a fost înregistrată în județ
Redacția Botoșăneanul
Jan 20, 2025
Divorț marcat de violență: Botoșăneancă amenințată cu moartea de soț
Redacția Botoșăneanul
Jan 20, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile