Cu ajutorul celor 300 de radare și 500 de camere video, șoferii care vor încălca legislația rutieră vor fi sancționați automat, fără să mai fie opriți în trafic de polițiști.
Ținând cont de faptul că România este, în continuare, pe primul loc la nivel european în ceea ce privește numărul persoanelor decedate în accidente rutiere, autoritățile de la noi propun, prin Strategia Națională privind Siguranța Rutieră pentru perioada 2022-2030, pusă recent în dezbatere publică, introducerea unor măsuri ce au ca scop reducerea numărului de accidente rutiere mortale.
Printre altele, este anunță apariția, în următorii ani, a unui sistem automat de detecţie şi constatare a abaterilor rutiere, bazat pe aproximativ 300 de radare și 500 de camere video.
Astfel, potrivit Avocatnet.ro, cu ajutorul acestui sistem, șoferii care vor încălca legislația rutieră vor fi sancționați automat, fără să mai fie opriți în trafic de polițiști.
Printre multe alte măsuri ce vizează reducerea numărului de morți în accidente rutiere, Strategia Națională privind Siguranța Rutieră pentru perioada 2022-2030, cuprinsă în proiectul de HG pus recent în dezbatere de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), stabilește că, în următoarea perioadă, va fi operaţionalizat un sistem automat de detecţie, procesare şi sancţionare a abaterilor de la regulile circulației rutiere.
Mai exact, sancționarea automată a șoferilor ar urma să se bazeze, după cum apare în strategia rutieră, pe un sistem integrat, cu nu mai puțin de 300 radare mobile și 500 camere video.
În plus, tot pentru creşterea siguranţei rutiere, autoritățile vor să cumpere și să instaleze 1.000 de limitatoare de viteză, să construiască 100 de pasarele și pasaje subterane pietonale și să instaleze 1.000 de sisteme de semnalizare a sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energie verde.
Apropo de drumurile periculoase, prin Strategia Națională privind Siguranța Rutieră pentru perioada 2022-2030 se introduce ratingul de siguranţă a infrastructurii rutiere, ca mecanism de clasificare a tronsoanelor rutiere din punct de vedere al gradului de risc.
AUR Botoșani: Împreună, suntem dedicați unui viitor mai bun pentru Trușești și pentru întreaga țară
Redacția Botoșăneanul
Nov 08, 2024
INEDIT: Câțiva elevi din Botoșani au dirijat traficul alături de polițiști - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 08, 2024