În unităţile de învăţământ de la Botoşani părinţii nu strâng bani pentru modernizarea claselor în care învaţă copiii lor, de la parchet şi bănci până la table sau perdele la geamuri. În unităţile de învăţământ nu se strâng bani care să fie oferiţi sub formă de cadou educatorilor sau învăţătorilor. În unităţile de învăţământ de la Botoşani părinţilor nu le sunt imputate diverse echipamente electronice sau culegeri care nu mai sunt aduse niciodată la clase. Oficial.
Neoficial însă majoritatea părinţilor se plâng se banii care se cer în şcolile botoşănene cu diverse destinaţii. Şi dacă unii îşi permit să plătească, alţii însă îşi expun copiii în mod involuntar atacurilor colegilor sau chiar a dascălilor.
Nici unul dintre cei care îşi exprimă nemulţumirile în mod neoficial nu-şi găseşte curajul necesar pentru a face o reclamaţie către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Drept urmare, situaţia în şcolile botoşănene pare să fie una firească iar astfel de practici ar lipsi cu desăvârşire.
[[banner]]
„
E foarte uşor să punem şcoala la colţ, vreau să vă spun că nu am nici o reclamaţie în acest sens iar IŞJ a declarat că este interzisă cu desăvârşire colectarea banilor. Noi am făcut controale ad-hoc şi prin inspecţiile tematice s-au dat chestionare la elevi. Nu reiese nimic”, a declarat
inspectorul şcolar general.
Şefa educaţiei botoşănene a menţionat că este decisă să ia în considerare chiar şi reclamaţiile anonime care ajung în atenţia sa cu condiţia să fie specificate unitatea de învăţământ şi cadrul didactic care solicită diverse sume de bani. „
Am rugat public orice părinte din acest judeţ care îmi semnalează, mă duc şi fac verificări”, a mai spus
Mihaela Huncă.
Astfel de aspecte au fost ridicate şi în şedinţele de Consiliul Local de către consilieri precum Florin Ghiorghiţă sau Eugen Ţurcanu.
(G.E.)
CITEŞTE:
Huncă şi drogurile din şcoli: Noi încercăm inclusiv cu Poliţia