Raportul de activitate al preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, făcut public oficial în cadrul şedinţei ordinare din iulie, cuprinde şi un capitol special dedicat activităţii de informare, relaţii publice şi mass-media.
Astfel, pe lângă faptul că se laudă cu renovarea Mănăstirii Coşula, investiţie care era finalizată, inaugurată şi sfinţită cu mai bine de o lună înainte ca el să ajungă la CJ, Costică Macaleţi şi-a trecut la realizări citirea regulată a presei:
„Au fost monitorizate zilnic apariţiile din presa locală şi naţională cu privire la activitatea Consiliului Judeţean Botoşani”.
Dar asta nu este tot. Pentru şeful judeţului un lucru demn de menţionat este şi faptul că a colectat adresele electronice şi numerele de telefon de la jurnalişti:
„Crearea unei baze de date privind toate posturile radio, TV, media on-line acreditate de către Consiliului Judeţean Botoşani”.
Şi activitatea pe reţeaua de socializare cea mai populară în România a devenit demnă de introdus într-o asemenea lucrare. Iată ce găsim la pagina 12:
„Au fost postate pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Botoşani un număr de 68 de informări”.
În doi ani!!! Adică nici măcar trei postări pe lună sau dacă vreţi, nici măcar una la zece zile. Asta da realizare!
Activitatea pe Facebook pare atât de importantă pentru Costică Macaleţi, încât o mai aminteşte şi la pagina 11:
„Postarea, pe site-ului (exact aşa scrie – n.r.) Consiliului Judeţean Botoşani şi pe pagina de Facebook a instituţiei a informaţiilor care privesc atât instituţiile publice, cât şi instituţiile din mediul privat”.
Raportul, conceput probabil de funcţionari care au ajuns să fie plătiţi cu 7.000 – 8.000 de lei pe lună, poate fi considerat o ruşine nu doar prin prisma informaţiilor cuprinse, ci şi a greşelilor gramaticale (vezi citatul de mai sus), dar şi a unor gafe care denotă o gravă lipsă de cunoaştere a celor mai elementare legi. Cum se poate explica oare faptul că în raport se vorbeşte de „instituţiile din mediul privat”? De când au privaţii instituţii? Dicţionarul Explicativ al Limbii Române defineşte instituția drept o „Organizație de stat care desfășoară activități cu caracter social, cultural, administrativ etc.”
Deşi pare greu de crezut, printre realizări sunt menţionate inclusiv întocmirea proceselor verbale de predare-primire al unui ziar tipărit şi participarea la Gala de Excelenţă a Romilor.
Costică Macaleţi a menţionat chiar şi participarea la un târg din Munchen, la care a ajuns, culmea, chiar când acolo încă se desfăşura Oktoberfest.
După cum v-am informat în ziua ședinței, Costică Macaleţi şi-a luat concediu exact în perioada în care trebuia să se dezbată raportul său de activitate, iar vicepreşedintele Dorin Birta, care l-a înlocuit, a refuzat amânarea discutării lucrării pentru luna august, când şeful CJ revine din concediu.
Chiar şi aşa, criticile nu au lipsit.
„Ca o concluzie generală a acestui raport, pot spune că este la fel ca şi cafeaua de la automatele care ne-au bântuit în primul an de mandat: nimic concret, nimic remarcabil, cu greutate. Ce l-a oprit pe dl preşedinte să facă ceva pentru propăşirea materială a judeţului Botoşani, aşa cum a jurat când a depus jurământul de preşedinte? Cred că nimic. Ce l-a oprit să meargă să obţină buget, fonduri pentru mari proiecte pentru judeţul Botoşani? Nu-mi dau seama ce pentru că avea absolut toate condiţiile”,
Mirela Saucă, consilier judeţean PNL.
Liberala a menţionat şi că PSD-ul se află la guvernare, PSD-ul are majoritatea în CJ, astfel încât PSD-istul Macaleţi n-are vreo scuză pentru un raport de activitate atât de străveziu.
N-a avut cine să-i răspundă.
Iar trist este că „măreţele realizări” menţionate sunt la jumătatea mandatului, raportul de activitate vizând perioada 2016 – 2018.
Peste 17.000 de lei este salariul de bază al lui Costică Macaleţi.
96.891
de lei a primit în 2017, ca salariu, Costică Macaleţi, însă anul acesta leafa i s-a mărit din nou.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL:
Un botoșănean declarat cea mai obedientă slugă a lui Ceaușescu, dormea la ușa dictatorului
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Apel de la o instituție de stat pentru botoșăneni: Atenție la produsele false „de post”
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Se pensionează o judecătoare de la Tribunalul Botoșani
Oana Sava
Nov 14, 2024