Secţia de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Judeţean Mavromati se poate lăuda cu servicii oferite pacienţilor din Botoşani, cu tratamente şi intervenţii similare celor din orice alte clinici universitare din ţară, susţine şeful secţiei, Radu Malancea.
Tehnici moderne în domeniul ortopediei
Medicul şef menţionează că, la nivelul secţiei, în domeniului traumatologie se lucrează după o paletă largă de tehnici moderne şi că percepţia unora dintre pacienţi care fug de spitalele din Botoşani este greşită, ţinând cont că şi la Spitalul Judeţean există aparatură modernă de specialitate.
„Activitate medicală serioasă se poate face unde vrei”
“Am fost frustrat de faptul că omul nu vede decât în clinicile universitare că se face medicină, ceea ce pe mine m-a supărat întotdeauna şi spun că activitate medicală serioasă se poate face unde vrei şi dacă ai minimul necesar de aparatură medicală. Pe Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean, ca în orice clinica universitară din România, se fac intervenţii rare a fracturilor de bazin, calcaneu, pentru care abia acum se tatonează terenul în clinicile universitare”, a spus
medicul ortoped, Radu Malancea. De asemenea, el a mai precizat că, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare ce se desfăşoară la spital, condiţiile de pe secţie se vor îmbunătăţi.
[[banner]]
„Pacienţi din alte judeţe, se tratează la Spitalul Judeţean Botoşani”
„Nu mi-a plăcut să lucrez ca pe timpul bunicii, am fost întotdeauna un adept al tehnologiei moderne şi m-am luptat să o am cât mai repede şi mai aproape. Din punct de vedere terapeutic avem o cazuistică foarte bogată cu tehnici care sunt în toate tratatele noi de traumatologie si ortopedie. Aşteptam să se termine şi reabilitarea să avem şi o oarecare creştere a nivelul hotelier pentru pacienţi”, a mai spus
seful Secţiei de Ortopedie.
Nu în ultimul rând Radu Malancea a menţionat că la Botoşani se efectuează operaţii la pacienţi cu vârste extreme, de peste 90 de ani, printre care şi o pacientă de 100 de ani care a suferit o intervenţie chirurgicală. Şefii unităţii spitaliceşti susţin că la Spitalul Judeţean se prezintă chiar şi pacienţi din alte judeţe pentru urmarea unor tratamente la nivelul Secţiei de ortopedie.
CITEŞTE:
Pacienţi mutaţi de la o secţie la alta, saloane supraaglomerate