Invătarea lucrurilor noi este o parte importantă a vieții-ar trebui să ne străduim mereu să invătăm și să evoluăm, dar este nevoie de timp prețios. Deci, cum puteți profita la maximum de timpul dumneavoastră prin accelerarea procesului de invătare? Datorită neurostiintei, acum avem o mai bună înțelegere a modului în care invătăm și a modurilor cele mai eficiente pe care creierul le procesează și le menține informația.
Uitați 7 modalități prin care puteți învăța eficient și repede:
Deși s-ar părea că tastarea notițelor pe un laptop în timpul unei conferințe sau al unei conferințe va fi mai amănuntită, ajutându-vă să invătati mai repede, nu functionează în acest fel. Pentru a vă grăbi procesul de invătare, lăsați laptop-ul și folosiți moda veche, cu pix și hârtie. Cercetările au arătat că aceia care folosesc pixul și hârtia au șansa mai mare de a reține.
Aceasta este o metodă mai lentă, dar mai eficientă. Schițarea informațiilor în cuvintele dumneavoastră vă ajută să vă păstrati mai multă informație, ceea ce inseamnă că veți avea mai multă atenție și veți avea rezultate mai bune la teste.
Cu cât sunt mai bine notițele, cu atât vei invăta mai repede. Știind cum să iei niște note complete și exacte te va ajuta să-ți amintești concepte, să dobândești o înțelegere mai profundă a subiectului și să dezvolți abilităti de invătare semnificative. Deci, înainte de a invăta un subiect nou, asigurați-vă că invătati strategii diferite de luare a notelor, cum ar fi metoda Cornell, care vă ajută să organizați note de clasă în rezumate ușor de înțeles.
Indiferent de metoda pe care o utilizați, unele sfaturi de bază pentru luarea de note includ:
-Ascultați și luați note în propriile voastre cuvinte.
-Lăsati spații și linii între ideile principale, astfel încât să le puteți revizui ulterior și să adăugati informații.
-Dezvoltați un sistem consistent de abrevieri și simboluri pentru a economisi timp.
-Scrieți succint, nu propoziții complete.
-Invătati să scoateți informații importante și să ignorați informațiile banale.
Această metodă implică distribuirea mai multor practici (sau sesiuni de studiu) pe un subiect într-o perioadă de timp. Utilizarea sesiunilor de studiu scurte, distanțate, va încuraja invătarea semnificativă, spre deosebire de ședințele de lungă durată, care promovează invătarea. Primul pas este de a lua notițe în timp ce subiectul este discutat. Apoi, dați câteva minute să vă uitați la notițele dumneavoastră, făcand orice adăugări sau modificări pentru a adăuga detalii și pentru a vă asigura acuratețea.
Aveți un proiect mare sau o prezentare majoră mâine și nu sunteți pregătit. Dacă sunteți că mulți dintre noi, rămaneti prea târziu încercând să vă mâncați în prealabil. Cu siguranță munca ta grea va fi recompensată, chiar dacă ești obosit a două zi ... nu? Cu toate acestea, aceasta nu este cea mai eficientă cale pentru că creierul nostru să proceseze informații.
Cercetarea arată o legătură puternică între somn și invătare. Se pare că obținerea unui ochi închis este un element important în susținerea modului în care creierii noștri își amintesc ceva. Adormirea profundă (somnul miscării neașteptate a ochilor) poate intări memoria dacă somnul are loc în decurs de 12 ore de la aflarea noilor informații. Iar studenții care studiază și dorm atât de mult nu numai că au performanțe mai bune la nivel academic; sunt, de asemenea, mai fericiți.
Dacă invătati o abilitate, nu faceți același lucru mereu. Efectuarea de mici modificări în timpul sesiunilor de practică repetate vă va ajuta să vă stăpaniti mai repede decât să faceți același lucru de fiecare dată. Într-un studiu al persoanelor care au invătat o abilitate motorie bazată pe computer, cei care au invătat o abilitate și apoi au avut o sesiune de practică modificată, în care au practicat abilitătile într-un mod ușor diferit, s-au comportat mai bine decât cei care au repetat sarcina initială de mai multe ori.
Acest lucru este posibil numai dacă modificările sunt mici-modificările majore în modul în care se realizează abilitatea nu vor ajuta. De exemplu, dacă practicați un nou joc de golf sau vă perfecționați jocul de tenis, încercați să ajustați mărimea sau greutatea acestora.
Suprasolicitarea informației este un lucru real. Pentru a invăta ceva nou, creierul nostru trebuie să trimită semnale receptorilor senzoriali pentru a salva noile informații, dar stresul și supraincărcarea vor împiedica creierul să proceseze eficient și să stocheze informații.
Ei pur și simplu nu sunt capabili să conducă eficient aceste informații în băncile de memorie, astfel încât invătarea se oprește. Cea mai bună metodă de combatere a acestei situații este luarea unei pauze sau pur și simplu schimbarea activitătii dumneavoastră pentru a vă concentra pe ceva nou. Chiar și o pauză de cinci minute poate ameliora oboseala creierului și vă poate ajuta să vă reorientati.
Știm că ar trebui să bem apă deoarece este bine pentru noi-este bine pentru pielea noastră și pentru sistemul nostru imunitar și ne menține funcția optimă. Dar șederea hidratată este, de asemenea, cheia abilitătilor noastre cognitive. Apa potabilă ne poate face mai deștept. Potrivit unui studiu, studenții care au luat apă impreună cu ei într-o sală de examinare au avut rezultate mai bune decât cei care nu au făcut-o.
Acest articol a fost scris de Enache Matei, copywriter la Flatfy.ro.
Flatfy.ro este un motor de căutare de locuințe propuse spre vânzare și este adresat persoanelor care caută să cumpere și/sau să închirieze case, apartamente și vile atât pe piața secundară cât și pe piața imobiliarelor noi construite în România. Acesta încorporează reclame de la o multitudine de surse pentru a-i asigura clientului o gamă largă de conținut relevant în ceea ce privește industria imobiliară.
Flatfy.com lucrează în 37 de țări, inclusiv cele Est Europene, deci puteți compara prețurile în aceste țări : România ( new.flatfy.ro ), Ungaria ( hu.flatfy.com ) și Moldova. Daca ai nevoie de un apartament sau o casa,nu ezita să accesezi portalul Flatfy!
Unii dintre rușii cu domicilii false la Botoșani ar fi fost agenți sub acoperire în Occident
Redacția Botoșăneanul
Nov 21, 2024
Filmul „Vis.Viață”, în premieră pe 23 și 24 noiembrie la Happy Cinema Botoșani
Oana Sava
Nov 21, 2024
Post scos la concurs pentru a treia oară la Botoșani
Oana Sava
Nov 21, 2024
Suflu nou la Jandarmeria Botoșani: Două tinere au îmbrăcat uniforma
Redacția Botoșăneanul
Nov 21, 2024