Normativul care a fost adoptat în Camera Deputaţilor în şedinţa din data de 10 decembrie 2013 şi care a stârnit numeroase reacţii dure a fost votat şi de parlamentari botoşăneni. Au fost de acord cu scoaterea parlamentarilor din rândul funcţionarilor publici patru deputaţi de la Botoşani, alţi doi s-au împotrivit şi tot atâţia au absentat.
Deputaţii au adoptat a modificare a Codului Penal în sensul scoaterii din categoria funcţionarilor publici a preşedintelui şi parlamentarilor, fapt care face ca aceştia să nu mai poată fi anchetaţi de DNA pentru infracţiuni de serviciu, precum abuzul în serviciu, falsul, luarea de mită, traficul de influenţă.
”Sunt exceptaţi de la dispoziţiile art. 175, Preşedintele României, deputaţii şi senatorii, precum şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei profesii liberale, în baza unei legi speciale şi care nu sunt finanţaţi de la bugetul de stat, aceştia răspunzând penal, civil sau administrativ în conformitate cu dispoziţiile legilor speciale în baza cărora îşi desfăşoară activitatea, precum şi cu dispoziţiile dreptului comun, cu respectarea prezentului alineat”, este modificarea adusă
Codului Penal.
Legea ar urma să fie promulgată de preşedintele României care însă a catalogat-o ca fiind o lovitură de stat care întoarce România cu 10 ani la capitolul anticorupţie.
Potrivit paginii electronice a Camerei Deputaţilor au votat pentru super-imunitatea parlamentarilor deputaţii
Mihai Baltă (PSD), Verginel Gireadă (PNL), Costel Şoptică (PNL) şi Tamara Ciofu (PSD).
Au votat împotrivă deputatul
Cristian Roman (FC) şi Liliana Mincă (PP DD) şi au lipsit de la şedinţă
Roxana Anuşcă (PNL) şi Andrei Dolineaschi (PSD).
(G.E.)
CITEŞTE:
Guvernul Ponta II comemorat cu lumânări în centrul Botoşanilor – GALERIE FOTO
[[banner]]