Reprezentanții PMP au pregătit pentru copiii din această comună o gamă diversificată de cărți, de la manuale școlare până la cărți de povești, de poezii și romane de aventuri. Cărțile au fost dăruite de membrii partidului din biblioteca personală, dar s-au achiziționat și volume noi, de referință, specifice vârstei copilăriei.
Cărțile au fost predate către biblioteca școlară, astfel încât toți elevii pot avea acces la acestea. Prezenți în sediul bibliotecii, elevii clasei a II-a de la
Școala Gimnazială din Cristești au fost încântați să descopere printre volume povești cunoscute dar și titluri care le-au trezit interesul. Ei au promis că vor împrumuta cărțile pentru a le lectura în timpul liber. Există de altfel între aceștia o competiție în ceea ce privește numărul de povești citite, campioană fiind o fetiță ce a adunat pe fișa ei de lectură un număr de 140 de povești.
„
Mă bucur să constat faptul că mai există dragoste de carte și de cultură, atât din partea adulților, cât mai ales din partea copiilor care, de multe ori, aleg să își petreacă timpul liber mai mult la calculator decât într-o bibliotecă. Văzând însă cu câtă nerăbdare și curiozitate au deschis cărțile ce ne-au fost dăruite, îmi exprim convingerea că dragostea pentru cartea tipărită nu va dispare niciodată. Copilul de astăzi este tânărul de mâine, aşa că dacă vrem să avem tineri implicaţi activ în viaţa comunităţii, plini de imaginaţie şi creativitate, care reuşesc să comunice cu uşurinţă şi să poată oferi societăţii aportul lor, trebuie să îi încurajăm să se dezvolte, iar una dintre cele mai accesibile metode o constituie lectura”, a menționat
Anișoara Tunsu, bibliotecar.
Începând cu anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie, data nașterii scriitorului Hans Christian Andersen, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret.
CITEȘTE:
Ţâbuleac a pus în oglindă eurolistele şi a depistat o grămadă de neveste
[[galerie-foto]]