Filiala Botoșani a Băncii Comerciale Române (BCR) în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie și Agricultură (CCIA) a organizat astăzi conferința „Dezvoltă afaceri inteligente cu finanțări europene”.
În cadrul întrunirii, au fost prezentate oportunitățile de finanțare prin Programul Regional Nord-Est, prin Planul Național Strategic (PNS) și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Persoanele juridice care pot accesa astfel de fonduri de la UE pot solicita sprijin financiar din partea BCR pentru partea de cofinanțare.
Coordonatorul programelor de finanțare din cadrul BCR, Oana Bara, a făcut o trecere în revistă a acestor programe.
Oana Bara și-a început discursul prin a le mulțumi afaceriștilor pentru că, datorită lor, nu a fost un regres economic major în România.
În continuare, ea a precizat că România ar urma să primească fonduri europene de peste 100 de miliarde de euro.
Și a început cu Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
„Este un instrument pe care Comisia Europeană l-a pus la dispoziția tuturor statelor membre pentru a contracara efectele crizei Covid. România urmează să beneficieze de aproximativ de 29 miliarde de euro. În mare parte din acești bani, aproximativ 70%, sunt destinați mediului public. Da chiar și banii care sunt pentru mediul public sunt oportunități pentru mediul de afaceri. Din PNRR se vor construi până în 2026, 420 de kilometri de autostradă, dintre care cei mai mulți sunt pentru Autostrada Moldovei. Tot din PNRR se vor reabilita spitale, se vor construi și reabilita școli. Acestea, în afară de faptul că vor contribui la creșterea calității vieții noastre, dar nu pot fi făcute decât tot cu firme, antreprenori. Va fi nevoie de dvs să ajutați la implementarea acestor proiecte”,
Oana Bara, coordonator programe de finanțare BCR.
Totodată, țara noastră va beneficia și de fondurile europene „clasice”.
Astfel că, în exercițiul financiar 2021 – 2026, prin politica de coeziune, România va primi cel puțin 43 de miliarde de euro atât pentru mediul privat cât și cel public.
Și pentru mediul rural există fonduri europene. Se pot face investiții agricole, România putând să beneficieze de 6 miliarde de euro.
Un alt capitol unde pot fi obținuți bani europeni îl reprezintă energia regenerabilă.
Vezi mai multe detalii în video atașat mai jos.
Casele a doi botoșăneni răscolite de polițiști după ce au tâlhărit un om pe stradă
Redacția Botoșăneanul
Oct 15, 2024
Patru botoșăneni au ajuns la spital după ce au aprins focul cu benzină: Recomandările pompierilor
Redacția Botoșăneanul
Oct 15, 2024
Percheziții la Botoșani: Femeie luată în cătușe de polițiști
Redacția Botoșăneanul
Oct 15, 2024
Sebastian Dobrincu, dezvăluiri despre despărțirea de Ioana Ignat: Am încercat tot ce s-a putut
Redacția Botoșăneanul
Oct 15, 2024