Concret, contractul este finanțat prin
Programul Operațional Sectorial – Creșterea Competitivității Economice și presupune achiziționarea pentru
Modern Calor SA a unor echipamente IT și upgradarea conexiunii de internet a unității la standard broadband (de mare viteză).
Totodată, în această perioadă este în curs de realizare studiul de fezabilitate pentru un proiect destinat finalizării modernizării sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Botoșani.
Vor fi reabilitate puncte termice
Valoarea propusă a acestui proiect este de aproape nouă milioane de euro, urmând a fi finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Proiectul presupune reabilitarea rețelelor secundare din șapte ansambluri de locuințe, reabilitarea unor puncte termice, realizarea de racorduri din rețeaua primară de transport pentru noi consumatori, achiziția și montarea unui sistem de supraveghere și comandă de la distanță a echipamentelor, înlocuirea a peste 1400 de contori, echilibrarea hidraulică a condominiilor, reabilitarea sistemului de pompare a agentului termic și construirea unei stații electrice noi de 20 KV.
În Botoșani, prețul de facturare este printre cele mai mici din țară
În ultimii ani s-au investit, din fonduri europene, guvernamentale și locale, peste 55 de milioane de euro pentru modernizarea și eficientizarea sistemului de producere, transport și distribuție a energiei termice din municipiul Botoșani, el devenind la ora actuală unul dintre cele mai performante din România. Ca o consecință a acestui fapt, prețul de facturare pentru energia termică furnizată populației este, la Botoșani, printre cele mai mici din țară, susţin reprezentanţii Modern Calor.
CITEȘTE:
Ieftinire de doi lei la căldură - VEZI noile preţuri