Persoanele care practică în mod neautorizat activităţi de transport persoane îşi desfăşoară nestingheriţi activităţile ilegale fără ca autorităţile judeţene să poată interveni pentru a le pedepsi. Şi asta în condiţiile în care pe de o parte pun în pericol viaţa celor pe care îi iau în maşină iar pe de altă parte prejudiciază statul nefiind înregistrate din punct de vedere juridic.
O permite şi legislaţia în vigoare care este permisibilă şi care îi scapă de amenzi pe piraţii auto. La această situaţie pun umărul şi magistraţii care anulează procesele verbale de contravenţie emise de poliţişti.
Situaţia pare să fi degenerat la Dorohoi unde un anume „Popică” ar face legea printre taximetriştii neautorizaţi. „
La Dorohoi este stat în stat nici nu se pune problema. În staţia de la blocul turn, Podul Botoşani, acolo este Popică, şef de sector cu nevasta şi copilul lui, pirat. Mai mult decât atât, piraţii au şi sindicatul lor este o obrăznicie maximă. Nu controlează nimeni activitatea de taximetrie din Dorohoi”, a declarat
Iulian Bauer, preşedintele Camerei Taximetriştilor de la Botoşani.
[[banner]]
Oamenii legii susţin însă cu situaţia le este binecunoscută însă sunt legaţi de mâini din caza unei legi învechite şi a (ne)colaborării cu judecătoriile din teritoriu. Poliţiştii au întocmit dosare penale şi au aplicat zeci de sancţiuni însă…fără folos. Motivul? Activitatea infracţională a taximetriştilor piraţi trebuie să fie probată în instanţă.
„
Avem o lege un pic cam veche, din 1990 şi sancţiunile contravenţionale se ridică la 30, 40 până acest moment deoarece foarte greu probăm activitatea lor infracţională. Persoanele sunt mereu aceleaşi, au caracter de continuitate, se prezintă în instanţă spun că sunt rude, fraţi, mătuşi, unchi iar Judecătoria anulează procesul verbal. Deci ne încurcă un pic legislaţia în domeniu”, a explicat
Teodor Orhei din cadrul IPJ Botoşani.
CITEŞTE:
Ajutor cerut de la prefect cu taximetrişti şi instructori beţi la volan