(P) Florile înfrumusețează orice curte. Datorită culorilor minunate și a miresmelor plăcute, ne creează o stare de bine. Ca să ai o grădiniță înflorită în cea mai mare parte a anului, trebuie să afli câteva lucruri importante despre soiurile de flori.
În primul rând, există flori de grădină sezoniere (gălbenele, panseluțe, crăițe, cârciumărese etc.) și flori de grădină perene (trandafiri, garoafe, lalele, narcise etc.). Cele sezoniere sau anuale, înfloresc doar într-un sezon; pentru alt sezon, trebuie plantat alt rând de flori. Cele perene trăiesc mai mult de doi ani consecutivi. În plus, tipurile de flori au nevoie de condiții diferite de creștere și înflorire, așadar momentul plantării este foarte important.
Începând cu luna martie, vremea se încălzește, soarele strălucește, ziua se mărește. Toate acestea sunt condiții favorabile pentru creșterea plantelor. Cele mai multe flori anuale se plantează în această perioadă: panseluțe, garofițele de grădină, bujorii, daliile, crinii etc. Vor înflori pe perioada verii, bucurând pe oricine le privește, prin coloritul minunat. Florile de primăvară se udă abundent imediat după plantare și apoi de câte ori este nevoie.
Trandafirii, cele mai îndrăgite flori, se plantează primăvara, în lunile martie, aprilie dar și toamna; aceștia se țin neapărat în apă câteva ore înainte de a fi puși în pământ. Poți alege trandafiri de curte de pe verdena.ro, pe care să-i plantezi în locuri permanent luminate, în lumina soarelui. De asemenea, trebuie să te gândești la locul în care se vor dezvolta, pentru a nu fi înghesuiți.
Florile de primăvară, precum lalele, zambilele, narcisele, sunt cunoscute, așteptate și admirate de toată lumea; bulbii lor sunt plantați toamna și sunt primele din an care înfloresc.
Prima jumătate a lunii iunie este perioada în care se mai pot planta câteva semințe și răsaduri de flori. Apoi se face prea cald pentru a mai planta flori. Ar trebui să fie perioada când grădina este îmbogățită de flori și prin urmare, e nevoie să te ocupi de florile pe care le-ai plantat deja: să le cureți de frunze uscate, să le uzi, mai ales că ploile sunt foarte rare. Pe timpul verii udarea florilor se face dimineața devreme sau seara, atunci când temperaturile sunt ceva mai scăzute.
În luna iunie se pot planta răsaduri de gălbenele, regina nopții, năsturași, crăițe, margarete etc.
Florile plantate la început de toamnă umple de culoare grădina, pentru cea mai mare parte a anului.
Crizantemele, minunatele flori de toamnă, care se găsesc în nenumărate culori, pot fi cultivate la începutul lunii septembrie. Acestea pot fi cumpărate de la florării, ușor dezvoltate și îmbobocite și astfel, în scurt timp, ne încântă privirea.
În septembrie și octombrie se plantează și bulbii florilor de primăvară.
În anotimpul rece putem vorbi doar de plantarea bulbilor și semințelor în ghivece. Răsadurile crescute vor fi mutate primăvara, în curte.
Așadar, dacă ești pasionat de grădinărit, de flori, te poți bucura tot anul de rezultatul muncii tale. Și când natura care te înconjoară este atât de plăcută, te poți relaxa mulțumit, în grădina ta, alături de cei dragi.
Sursa foto: pexels. com
Bărbat prins sub „aburii alcoolului” după un control în trafic
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
De la 17 grade la lapoviță și ninsoare: Ce ne așteaptă săptămâna viitoare
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Pericol pe șosele: Șofer prins mort de beat la volan
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024