Precipitațiile abundente căzute săptămâna trecută nu au produs infiltrații doar în Palatul Administrativ, ci și în una dintrele cele mai importante instituții de cultură ale județului.
La Muzeul George Enescu din Dorohoi, după o vară secetoasă și câteva zile de ploaie, acoperișul a cedat. Iar Muzeul Județean Botoșani, care îl administrează și pe cel închinat marelui muzician, nu poate face mai nimic pentru remedierea problemei.
”E o situație cretină cumva pentru că nu poți să faci mare lucru. Noi am fost și am pus folii. Din cauză că peste vară a fost uscat și foarte cald, șindrila de lemn s-a contractat, au apărut găuri. E și veche, de 12 ani. Avem o propunere să fie schimbată”,
Aurel Melniciuc, director Muzeul Județean.
Acesta a discutat cu un arhitect și s-a convenit ca soluție provizorie montarea unui carton bituminos care să izoleze acoperișul măcar până în primăvară. Nici acestea însă nu poate fi montat.
”Nici măcar asta nu poți să pui. Nu poți să urci angajatul pe un acoperiș, cade și își rupe piciorul... Ca să angajezi pentru asta o firmă nu poți fiindcă acum tot ce se face, se face pe SEAP, inclusiv hârtie igienică dacă o cunperi. Ca să faci lucrările astea, tot ce înseamnă proceduri durează încă vreo lună și jumătate, două și intrăm deja în iarnă, avem zăpadă. Sunt niște chestii absolut... Adică, ești cu mâinile legate în situații de urgență”,
Aurel Melniciuc, director Muzeul Județean.
Directorul Muzeului Județean s-a adresta vicepreședintelui Consiliului Județean, Liviu Toma, care a luat legătura cu Primăria Dorohoi, însă edilii de aici i-au răspuns că nu pot efectua investiții într-o clădire care nu aparține municipalității. Afectată este mai ales partea nordică a imobilului.
”Culmea e că ploua tocmai pe pianul nou care a fost achiziționat în sfârșit, un pian cu coadă pe care l-am luat ca să ținem acolo concerte”,
Aurel Melniciuc, director Muzeul Județean.
40.000 de lei a costat pianul respectiv și a fost cumpărat în vara 2016. Acesta a fost achiziționat deoarece Muzeul George Enescu are o sală de audiții unde de-a lungul timpului au concertat câțiva din marii pianiști români, care veneau însă cu pianul lor electric. Când muzeul a ajuns să aibă pian propriu, ploua pe el.
Companiile de furnizare ale Grupului PPC în România fuzionează
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Escrocii sparg conturile de WhatsApp: „Schema 1.800” este noua înșelătorie care face ravagii
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Avocat din Botoșani plătit cu peste 90.000 de euro de Consiliul Județean Suceava
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile