România folosește fonduri europene pentru sprijinirea fermierilor și modernizarea infrastructurii agricole.
Zonele rurale din România se vor dezvolta cu fonduri europene, venite prin Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună. Localitățile cu activitate economică majoritar agricolă pot accesa bani pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport și pentru atragerea de tineri antreprenori care vor să își facă o fermă.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lansat trei sesiuni de proiecte din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună.
Proiectele pot fi depuse de unitățile administrativ-teritoriale și de asociațiile acestora, până în februarie 2024.
”Sesiunile de proiecte vizează sprijinirea instalării tinerilor fermieri (250 milioane euro), construirea, extinderea sau modernizarea de drumuri de interes local (200 milioane euro) și aceleași tipuri de lucrări pentru drumuri agricole către ferme (100 milioane euro). Banii sunt destinați sprijinirii fermierilor și modernizării infrastructurii agricole. Sperăm să fie depuse cât mai multe proiecte, astfel încât fermierii români să beneficieze de o infrastructură agricolă modernă, asemenea celei din statele Uniunii Europene”,
Dan Motreanu, europarlamentar PNL.
Aceste linii de finanțare vizează dezvoltarea socio-economică a spațiului rural prin atragerea și susținerea tinerilor și facilitarea dezvoltării afacerilor, promovarea și creșterea ocupării forței de muncă, incluziunii sociale și a dezvoltării locale în zonele rurale.
(Comunicat PNL Botoșani)
Redacția Botoșăneanul
Dec 24, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 24, 2024
Erori comune în pokerul online și cum să le eviți
Redacția Botoșăneanul
Dec 23, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile