Alocațiile pentru copii au crescut de la 42 lei (în 2015) la 214 lei azi strict în urma deciziilor și inițiativelor PNL și în ciuda opoziției PSD!
1. Alocațiile cresc la începutul anului viitor, așa s-a convenit în coaliție
•Guvernul Cîțu a aprobat ordonanța de urgență care stabilește majorarea alocației de stat pentru copii începând din anul 2022 și indexarea anuală a acesteia cu rata medie a inflației, începând cu anul 2023.
•OUG adoptată astăzi confirmă angajamentul Coaliției condusă de PNL de a crește alocațiile cu încă 20% la 1 ianuarie 2022, așa cum au crescut cu 20% la 1 ianuarie 2021, așa cum au crescut cu 20% anul trecut sub Guvernul PNL.
•Cuantumul alocației, începând cu luna ianuarie 2022, va fi de:
- 486 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
- 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale;
- 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
•Începând cu anul 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică
•PNL este singurul partid care a crescut alocațiile în ultimii 6 ani. Iar creșterea alocațiilor este dublată în guvernarea liberală de măsuri reale de sprijin pentru familii. Alocațiile pentru copii au crescut de la 42 lei (în 2015) la 214 lei azi strict în urma deciziilor și inițiativelor PNL și în ciuda opoziției PSD!
•PSD se agață cu disperare de acest subiect pentru că nu a crescut niciodată alocațiile cât au fost la guvernare, s-a opus cât au putut și face doar show în opoziție. Au fost la guvernare intre 2017-2019 și, culmea, într-o perioadă fastă pentru economia globală, nu una de criză. De ce nu le-au crescut ei?
•Vestea proastă pentru pesediști și bună pentru părinții români este că tot acest guvern va crește alocațiile considerabil și sustenabil, și în anii ce vin, din creștere economică nu din împrumuturi.
•PSD, cu politica lor socialistă de taxare si redistribuire a sărăciei nu are cum să crească cu adevărat nici alocații, nici pensii.
•Așezăm economia pe baze liberale și pe motivații ce țin de performanță. Alocațiile vor crește și mai mult în viitor printr-un mecanism transparent și predictibil, din performanța economică produsă de o economie liberal, susținută de investiții și dezvoltare.
2. Noi măsuri de relaxare, începând cu 1 iulie:
•Guvernul condus de PNL a adoptat noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de pandemie. Începând cu 1 iulie, sunt permise, printre altele:
- reluarea activității târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor, pentru comerțul cu produse și servicii de piață în zone publice.
- activitățile culturale, artistice și de divertisment vor putea fi organizate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane;
- organizatorul poate decide organizarea activității cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 1 mp pentru fiecare persoană;
- nunți, botezuri, evenimente festive în interior, cu maximum300 persoane, vaccinate;
- desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;
- creșterea gradului de ocupare a spațiilor de cazare la capacitatea maximă a acestora, cu purtarea măștii în spațiile comune;
3. Ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații
•Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în limita sumei de 5 milioane lei pentru sprijinirea populației afectate de inundații, alunecări de teren și fenomene meteorologice periculoase, produse în anul 2021.
•Ajutoarele de urgență se acordă astfel:
- câte 6.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 75% și peste acest procent;
- câte 4.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 50%, până la 75%;
- câte 2.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de 25%, până la 50%;
- câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%;
- câte 1.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor;
- suplimentar, 7.500 lei în cazul în care, urmare fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează persoane decedate, sumă care se acordă familiei, indiferent de numărul victimelor.
•Ajutoarele de urgență nominale se acordă din fondurile prevăzute în bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
4. Scutirea impozitului HORECA fost prelungită până la finele acestui an
•GuvernulCîțu a adoptat un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Astfel, scutirea de la plata impozitului specific domeniul HoReCa, care expira în această lună, a fost prelungită până la finalul anului, mai exact până la 25 decembrie.
5. Sprijin pentru angajații disponibilizați din sectorul minier
•A fost adoptată o Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea OUG nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate în urma închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024.
•Sunt măsuri de protecție socială, de reducere a impactului social, plus măsuri de sprijinire în vederea recalificării sau reconversiei profesionale pentru persoanele ce urmează a fi disponibilizate de la CEO, CEH, Societatea Națională de Închideri de Mine Valea Jiului S.A. și Compania Națională a Uraniului S.A. Este vorba de aproximativ 9.000 de persoane și familiile acestora. (Măsurile vizează operatorii economici afectați de politica de decarbonare a Uniunii Europene)
•Toți cei disponibilizați vor beneficia de plăți compensatorii și venituri în completare stabilite diferențiat până la 24 luni, respectiv 48 de luni.
•OUG propune acordarea venitului lunar de completare și a unor plăți compensatorii, ca măsură de protecție socială de care să beneficieze persoanele disponibilizate din companiilor afectate.
6. Sprijin pentru crescătorii din sectorul bovin
•Guvernul Cîțu a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat prin care susține activitatea crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19.
•Schema de ajutor de stat cu caracter temporar este valabilă până la data de 31 decembrie 2021. Suma maximă care poate fi acordată pentru fiecare întreprindere ce își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole este de225.000 euro.
•Valoarea totală a schemei de ajutor este de peste 225 milioane lei. Sumele se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Perioada de depunere va fi de 30 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.
•Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii, gestionarea fenomenului migrației, relațiile externe ale UE, în special relația cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă.
•La nivel european trebuie să îmbunătățim managementul crizelor pentru ca eventualele crize din viitor să ne găsească mai pregătiți. În actuala criză sanitară am avut și lucruri pozitive, precum implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri pentru toate țările membre.
•În ceea ce privește relația cu Federația Rusă, președintele Iohannis a declarat că „Sunt anumite chestiuni pe care nu le putem tolera”.
•Tot în acest context, președintele Iohannis va participa la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum și progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.
•Într-o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene,Ursula von derLeyen, și vicepreședintele executiv al Comisiei, Frans Timmermans, Marcel Ciolacu se plânge că Guvernul face abuzuri și că încalcă normele statului de drept.
•Scrisoarea lui Ciolacu este hilară dacă ne uităm la istoricul PSD din ultimii 31 de ani, ca partid care a stat mai degrabă cu fața către Est, decât spre Vest, care acuza partidele democratice că se plâng la „Înalta Poartă” - la Washington ori la Bruxelles.
•Frans Timmermans, cel căruia i se plânge acum șeful PSD, a fost chiar investigat în 2019 de Secția Specială înființată de PSD în ciuda protestelor UE, pentru presupuse infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, comunicarea de informații false și constituirea unui grup infracțional organizat, dosar penal închis procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție în 27 martie 2019.
•PSD s-a remarcat prin organizarea unor mineriade soldate cu victime, prin represiunea manifestanților pașnici (ex. 10 august 2018), prin pesedizarea instituțiilor statului român precum CCR, Avocatul Poporului, CNAși prin promovarea agendei infractorilor (OUG 13).
•Ciolacu și restul pesediștilor fac voit o confuzie gravă între depesedizarea unor astfel de instituții și statul de drept.
•Am promis în campania electorală că vom elimina din arhitectura statului român persoanele incompetente promovate de PSD în ultimii ani, persoane care au o singură grijă, să respecte indicațiile de partid, în disprețul responsabilităților pe care le aveau ca șefi de instituții. Un astfel de exemplu a fost fostul Avocat al Poporului care a acționat în timpul mandatului în interesul PSD și nu în interesul românilor.
•PSD este unul dintre puținele partide din UE despre care putem spune că este specialist în atacarea statului de drept și a instituțiilor fundamentale. În ultimii ani au existat numeroase proteste ale liderilor europeni pe această temă.
•Din cauza asaltului PSD contra statului de drept și instituțiilor publice, Comisia Europeană a menținut în cazul României Mecanismul de Cooperare și Verificare.
•Coaliția și-a asumat să promoveze persoane integre în locul pesediștilor incompetenți și abuzivi. Facem aceasta cu respectarea legilor și a Constituției.
•Depesedizarea reprezintă o dorință a românilor, sătui să vadă instituții falite, care ascultă de Partid, nu de legi și Constituție.
•În timpul guvernărilor patronate de Dragnea, rolul unor instituții extrem de importante în arhitectura statului de drept – CCR, Avocatul Poporului, Televiziunea publică, Radioul public, CNA – a fost deturnat astfel încât ele au ajuns să funcționeze precum niște anexe de partid.
•PSD își folosește toate armele și toate instrumentele pe care le are la îndemână pentru a-și păstra influența nocivă în instituțiile statului.
•Alfred Simonis, liderul de grup PSD din Camera Deputaților, acuză conducerile Camerelor că ar fi ascuns o solicitare de lămuriri a Comisiei de la Veneția privind revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.
•Președintele Partidului Național Liberalși al Camerei Deputaților Ludovic Orban a spus foarte clar că:„Nimeni nu a ascuns nimic, este o minciună gogonată.”
•O astfel de scrisoare a apărut în presă, dar nu (încă) pe căi oficiale.
•Din punct de vedere oficial însă, până la ședința Birourilor Permanente Reunite, această scrisoare nu a ajuns nici la Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, nici la președintele Senatului, doamna Anca Dragu.
•Imediat ce va fi primită oficial, va fi depusă în Birourile Permanente Reunite, va fi cerut punct de vedere din partea Comisiilor Juridice și va fi formulat un răspuns.
•Din ce a apărut în presă, Comisia de la Veneția cere niște explicații legate de motivațiile care stau la baza demiterii Avocatului Poporului.
• „Aici, Slavă Domnului, avem zeci de argumente și vom trimite un răspuns, astfel încât Comisia de la Veneția să înțeleagă foarte bine de ce am luat decizia de a înceta mandatul unui avocat, nu al poporului, ci al unui avocat al PSD”, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.
•Reamintim și că Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției în guvernele PSD care au batjocorit statul de drept, s-a numit singur în funcția de reprezentant al României înComisia de la Veneția, pe când era ministru, un gest fără precedent.
•În 27 iunie vor fi alegeri locale parțiale pentru primari în 35 de localități, dintre care șase orașeși 29 comune, și pentru consiliul al unei comune. Președintele PNL Ludovic Orban, primul-ministru Florin Cîțuși lideri importanți ai PNL au fost în aceste localități pentru susținerea candidaților liberali.
•Sunt alegeri pentru primari în orașele Bocșa (jud. Caraș-Severin), Filiași (jud. Dolj), Tîrgu Bujor (jud. Galați), Bragadiru (jud. Ilfov), Șimleu Silvaniei (jud. Sălaj), Vicovu de sus (jud. Suceava).
•Partidul Național Liberal a câștigat alegerile locale în toamna trecută printr-o campanie care a pus accentul pe dezvoltare și investiții.
•PNL s-a profilat ca partidul dezvoltării, partidul performanței în administrația publică locală, prin exemple de succes atât la nivelul municipalităților, cât și la nivelul comunelor ori al consiliilor județene.
•Administrațiile locale liberale au impus un model de succes în România, caracterizat:
- printr-o alocare generoasă la capitolul investiții (bugetele pentru investiții ale administrațiilor liberale erau in general de cel puțin două-trei ori mai mari decât bugetele PSD),
- prin folosirea masivă și eficientă a fondurilor europene,
- prin promovarea digitalizării.
•Acest model liberal de dezvoltare locală(investiții + fonduri europene) a dus în multe locuri la încheierea „tranziției” și a adus orașe și comune românești la nivelul localităților dezvoltate din Vestul Europei.
•Primarii proveniți din PNL sunt cei care au dovedit că pot folosi cu rost, în folosul comunității, oportunitățile oferite de fondurile europene.
•Alegerea candidaților PNL este cu atât mai importantă cu cât:
- este necesară coerența viziunii liberale a dezvoltării prin investiții la nivel local și național – guvernarea fiind liberală
- în următorii 6 ani, vor intra în România aproape 80 miliarde euro (fondurile europene din exercițiul financiar 2021-2027 și sumele din PNRR pentru investiții până în 2026), iar acești bani trebuie folosiți de cei care au dovedit deja experiență în atragerea fondurilor.
•Prin banii europeni care vor veni, orașele și comunele României au astfel o șansă istorică pentru dezvoltare. Șansa nu trebuie irosită pe mâna unor candidați care vin din formațiuni fără experiență în administrația locală, ori pe mâna PSD, un „partid al trecutului” care nu înțelege importanța utilizării banilor europeni și care a demonstrat că nu știe să facă absorbția fondurilor nerambursabile în interesul comunității.
(Comunicat PNL Botoșani)
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
2,7 milioane de euro pentru dezvoltarea liceelor cu profil agricol din județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Femeie AMENDATĂ de polițiștii locali după ce și-a scos masa în stradă
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Inspectorii de muncă, în controale pe la firmele din Botoșani în cadrul unei campanii
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024