Au venit trei partide, a plecat unul singur
"Sala Unirii a primit rând pe rând trei partide şi ieşim un singur partid. Nu uitaţi, peste 105 zile, bătălia la prezidenţiale", a spus, în finalul congresului,
secretarul general Gheorghe Flutur.
Protocolul de fuziune dintre PNL şi PDL fusese adoptat şi separat de reprezentanţii PNL, respectiv ai PDL. Congresul comun pentru fuziunea PNL-PDL a început cu intonarea Imnului de stat, din care a fost omisă strofa cu
"un nume de Traian".
Candidatul la funcţia de preşedinte al României va fi desemnat de la unul dintre cele două partide, iar candidatul la funcţia de prim-ministru va fi desemnat de către celălalt partid.
Cum până la alegerile prezidenţiale toate procedurile de reînscriere a noii formaţiuni nu se vor finaliza s-a convenit formarea Alianţei Creştin Liberale.
Pleiadă de "Dreptaci" botoşăneni la congresul comun
Anterior, Convenţia Naţională a PDL a aprobat fuziunea prin absorbţie cu Forţa Civică.
Astfel, la congresul comun PNL – PDL desfăşurat ulterior, deputatul Cristian Roman, fost preşedinte Forţa Civică Botoşani, a luat loc alături de Cătălin Flutur, preşedintele PDL Botoşani şi de Mirela Saucă, vicepreşedinte naţional a organizaţiei de femeie de la Forţa Civică. Printre cei prezenţi la congres s-au regăsit şi consilierul judeţean Victor Ivănescu, fostul consilier local Ştefan Mihai, ex-consilierul judeţean Ion Diaconu.
De la liberali nu au lipsit vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, viceprimarul Cătălina Lupaşcu, parlamentarii Verginel Gireadă şi Viorel Grigoraş.
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
Şeful PNL îl contrazice pe Vasile Blaga: Eu vă spun că nu există
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
Fostul prefect Roman intră cu Forţa în PDL şi devine un fel de mână dreaptă a lui Flutur