Comitetul Director al PNL Botoșani s-a întrunit miercuri seară la Hotel Premier pentru prima dată după preluarea guvernării. Pe lângă problemele organizatorice privitoare la alegerile prezidențiale de duminică, s-au pus în discuție și câteva aspecte extrem de importante pentru un partid aflat la putere.
Iar semnalul dat de Ludovic Orban privind destituirea tuturor șefilor de instituții care au dobândit funcțiile pe criterii politice s-a propagat până la Botoșani.
În cadrul ședinței de ieri s-a hotărât înființarea unei comisii de analiză a persoanelor susceptibile de a ocupa posturi de conducere în cadrul unităților cu subordonare ministerială.
Aceasta este formată din președinții de la județ și municipiu, din prim-vicepreședinți și din responsabilii zonali, în general primari de orașe.
Iată componența:
Costel Șoptică – senator, președinte județean PNL Botoșani
Cristian Achiței – deputat
Cătălin Flutur – primarul municipiului Botoșani
Dan Oloeru – primarul orașului Flămânzi
Florin Buţura - primarul orașul Ștefănești
Verginel Gireadă – șef zonal
Cristian Roman – prim-vicepreședinte județean
Gheorghe Sorescu – prim-vicepreședinte județean
Viorel Iliuță – președintele organizației municipale Botoșani
Viorel Grigoraș - vicepreședinte județean
Cătălin Rotundu - secretar general
La sediul partidului se așteaptă CV-uri din partea celor interesați. Liberalii și-au propus să numească directori în funcții ținând cont de meritocrație și profesionalism întrucât nu doresc să repete ceea ce au făcut social-democrații și să provoace ura și disprețul populației prin desemnarea ca șefi ai unităților de stat a unor persoane care au picat rușinos la concursuri, pentru ca ulterior să le numească directori cu titlul de interimar.
Pe de altă parte, PNL-iștii vor totuși să țină cont și de fidelitatea față de partid a unor membri, în sensul sprijinirii celor care au fost alături de liberali și în perioada de opoziție, semnalul dat fiind că nu vor fi acceptați trădătorii, nici din rândul directorilor și nici al primarilor.
Aceasta mai ales că, imediat după preluarea guvernării, tot mai mulți ex-PNL – iști, care au părăsit partidul în Opoziție, încep să își regăsească valențele liberale după ce în guvernarea PSD își descoperiseră înclinațiile spre social-democrație. .
Problema directorilor va fi efectiv abordată după alegerile prezidențiale. Aceasta mai ales că trebuie găsite soluții la instituțiile ale căror posturi de conducere au fost ocupate prin concurs.
Cabinetul Orban are însă doar 16 ministere, mult mai puține decât Guvernul Dăncilă, ceea ce va duce la reorganizarea mai multor instituții, lucru care oferă posibilitatea organizării unor noi concursuri pentru unitățile (re)înființate.
Cert este că, spre deosebire de guvernarea tehnocrată, neasumată oficial, de PNL-iști, de această dată liberalii sunt deciși să preia conducerea serviciilor publice deconcentrate.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
Companiile de furnizare ale Grupului PPC în România fuzionează
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Escrocii sparg conturile de WhatsApp: „Schema 1.800” este noua înșelătorie care face ravagii
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Avocat din Botoșani plătit cu peste 90.000 de euro de Consiliul Județean Suceava
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile