S-a găsit casa porumbeilor pe care poate, mulți dintre noi îi hrănim pe Pietonalul Unirii. Și dacă aceste frumoase păsări oferă bucurie și o imagine relaxantă pe una dintre cele mai tranzitate zone ale orașului, în schimb, seara când se retrag la adăpost, reușesc să producă numai disconfort.
Și-au găsit loc în mansarda unui imobil din centrul orașului și anume de pe Calea Națională. Au intrat în mansarda blocului prin niște găuri care s-au făcut în timp și de atunci, cumva acel loc a devenit casa lor. Nimeni nu răspunde de ei și totodată nimeni nu poate fi indicat ca fiind vinovat pentru acest lucru.
Însă, locatarii imobilului, mai ales cei de la etajele superioare, au chemat autoritățile pentru că podul blocului riscă să devină un focar de infecție. Din cauza mormanelor de găinaț care au tot crescut de la an la an dar și a porumbeilor care mor acolo. Cu ochiul liber se putea observa unii care au murit recent, sau oscioarele încă învelite în pene, de la alții. Și resturi de materiale de construcție, nu se știe de unde, ajunse acolo.
”Ăștia sunt ăia de pe Unirii și vin aici noaptea. Eu fiind la ultimul etaj am avut probleme și cu jgheaburile și am pus eu bani, au costat 8 milioane și am pus eu bani și câțiva vecini, că restul au spus că nu-i interesează. Deși, normal ar trebui să participe toți, dar am pus eu și restul se împarte. Răi platnici, dezinteresați și care nu-i interesează”, povestește Remus Lazăr, proprietar la etajul 4 al blocului.
Nu are bani să curețe de unul singur podul și nici să le facă rău porumbeilor: ”M-am gândit să pun de-o ciulama cu smântână dacă tot sunt aici porumbeii, dar mi-e milă să-i omor”.
Au înregistrat reclamații cu privire la această situație Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică (DSP) care deja au efectuat un control la fața locului.
”S-au constatat lucruri destul de insalubre, multă mizerie, porumbei morți sau materiale de construcție, pentru care, din cercetările făcute nu s-a identificat un proprietar pentru lucrurile de acolo. Împreună cu Poliția Locală și reprezentantul asociației de proprietari, s-au stabilit măsurile care trebuie luate, implicit dezinfectarea și deratizare spațiului de acolo, cu termen de 15 zile. Asociația de proprietari și-a însușit măsurile pe care trebuie să le ia”, a declarat Teodor Feraru, director executiv adjunct DSP Botoșani.
În cazul în care în termenul de două săptămâni situația nu este rezolvată, autoritățile vor reveni cu sancțiuni împotriva asociației de proprietari. (G.E.)
[[galerie-foto]]
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Ora 21:00 - S-au închis secțiile de vot: CÂȚI botoșăneni s-au prezentat la urne
Diana Arici
Nov 24, 2024
Zâmbete amare la PNL, Valeriu Iftime și candidații la Parlament lipsesc de la sediu - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Aplauze intense în sediul PSD, Doina Federovici vrea victoria și pe județul Botoșani – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024