În cadrul şedinţei de Consiliu Local care a avut loc marţi, 22 decembrie 2009 pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul de hotărîre referitor la aprobarea planurilor de ocupare a funcţiilor publice pentru anul 2010.
Singura instituţie locală subordonată CL care a solicitat înfiinţarea de noi funcţii publice a fost Poliţia Comunitară.
La această dată, din totalul de 113 funcţii publice, 100 sunt ocupate şi 13 funcţii publice sunt vacante. Totuşi, Poliţia Comunitară îşi propune înfiinţarea unui număr de 23 de funcţii publice din care 20 sunt pentru agenţii comunitari iar 3 pentru persoane cu studii superioare. Funcţiile publice propuse spre înfiinţare sunt destinate majorării numărului de patrule de intervenţie, funcţionării dispeceratului în vederea monitorizării de evenimente şi coordonării activităţii de pază.
Singurul care s-a arătat sceptic la această solicitare a fost consilierul din partea social democraţilor Gheorghe Vîzdoagă, care a declarat că, în contextul crizei financiare suplimentarea posturilor pare una dificilă.
„
Este foarte greu ca în condiţiile anului 2010 aceste posturi vacante vor mai putea fi ocupate şi cum se va aproba suplimentarea posturilor pentru Poliţia Comunitară chiar dacă acest lucru se impune”, a declarat
Gheorghe Vîzdoagă, consilier local.
Proiectul de hotărîre a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali.
Nu a fost solicitată înfiinţarea de noi funcţii publice în cadrul aparatului de specialitate a Primăriei, Serviciului Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor sau a Serviciului Public Local de Asistenţă Socială.
Propunerile cu privire la planul de ocupare a funcţiilor publice pentru anul 2010 intră în obligaţiile ordonatorilor principali de credite pentru ca ulterior să fie transmise Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
Fără existenţa Planurilor de Ocupare a Funcţiilor Publice, aprobate de Consiliul Local şi avizate de ANFP, pe parcursul anului 2010 nu se vor putea organiza concursuri de recrutare şi de promovare.