Înregistrarea în cauză a devenit virală pe rețelele de socializare, iar Horodniceanu a fost criticat de către mulți pentru atitudinea sa față de polițiști și procuror.
Fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu a avut un dialog în contradictoriu cu polițiștii care l-au oprit în județul Iași, pentru un control de rutină, potrivit unei filmări publicate de jurnalist.ro.
Deranjat de faptul că i s-au cerut actele la control, Horodniceanu le atrage atenția agenților că el a condus structura de combatere a crimei organizate și că toți polițiștii din județ îl cunosc.
„Faceți cu mine chestii d-astea?”, le-a transmis fostul șef DIICOT.
Printre cei care iau atitudine împotriva comportamentului fostului șef DIICOT sunt și polițiștii din cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual - SNPPC, din Ministerul Afacerilor Interne.
”Lupul paznic la oi! Înțeleaptă vorbă a românului! A apărut în media o filmare în care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreședinte al CSM, a mai demonstrat încă o dată că în România, articolul 16 din Constituție este scris doar pentru "fraierimea" care, nu-i așa, trebuie să se conformeze și să respecte legea, lege pe care politicienii in general, iată că și magistrații, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze polițiștii care, culmea, nu fac decât să... aplice legea!”,
reprezentanții SNPPC
Având in vedere gravitatea afirmațiilor și a atitudinii la adresa Poliției Române, precum și impactul total negativ și umbra de îndoială aruncată de un asemenea comportament asupra justiției în general, magistraților în special, SNPPC solicită:
”1. Domnului Horodniceanu:
- demisia din funcția de vicepreședinte al CSM! Nu este firesc ca un vicepreședinte CSM, apărător și garant al bunei funcționări a justiției, să aibe un asemenea comportament specific celor pe care DIICOT îi are în vedere atunci când își îndeplinește atribuțiile.
- demisia din magistratură! Este timpul să plecati acasă, domnule procuror și asta pentru că, prin cel putin tentativa de trafic de influență, dumneavoastră v-ați introdus singur într-o incompatibilitate crasă cu statutul de magistrat.
2. CSM
- declanșați cercetarea disciplinară a domnului Horodniceanu și luați măsurile care se impun. Nu este sănătos nici pentru români, nici pentru justiția din România, menținerea pe funcția din CSM dar și ca magistrat a unei persoane cu un vădit comportament duplicitar: dur și intransigent când alții încalcă legea, dar sfidător și agresiv la adresa Poliției Române atunci când el încalcă legea și trebuie să-i suporte rigorile.
Nu putem să nu ne întrebăm care ar fi fost atitudinea procurorului Horodniceanu, dacă ar fi avut in lucru un dosar în care să existe o probă video cu politisti care, admonestați de un interlop, ar fi cedat presiunii și nu ar fi luat masuri legale. Sau dacă în locul său ar fi fost un polițist cu un asemenea comportament. Probabil că îi/îl reținea și propunea arestarea lor preventiva.
Nu în ultimul rând, solicităm IGPR și MAI să ia atitudine. Să iasă în comunicare și să apere onoarea, probitatea, cinstea, curajul, pentru că dacă nu o vor face ar însemna să încurajeze acest fenomen de continuă denigrare/sfidare a legii”.
ACUM: Trei candidați marca AUR pentru Parlament, în direct la ”Botoșăneanul TV” – VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 25, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Vlad Chiricheș a spus ce s-a întâmplat cu FCSB în eșecul de la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Călin Georgescu și Elena Lasconi merg în turul doi
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Portretul unui independent: Cine este Călin Georgescu, câștigătorul primului tur
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024