Se analizează situațiile din fiecare județ apoi va fi inițiată o hotărâre de Guvern.
Ministrul Educației nu a precizat în cadrul conferinței de presă de astăzi, câte locuri vor fi suplimentate pentru cadre didactice, nici câte mai sunt în prezent disponibile, dar a anunțat că va iniția o hotărâre de Guvern pentru a putea angaja mai multe cadre didactice.
Nevoia cea mai mare este la creșe și grădinițe care au fost preluate de la primării, dar “este nevoie în unele situații de suplimentarea numărului de posturi în învățământul gimnazial și liceal”, a completat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul nu a spus de câți învățători, profesori, educatori-puericultori mai este nevoie, dar a precizat că “ceea ce are Ministerul Educației astăzi din perspectiva numărului de posturi este departe de a acoperi necesarul. Drept urmare, ministerul a decis inițierea unei hotărâri de Guvern pentru suplimentarea numărului de posturi în unitățile de învățământul preuniversitar. Alocarea de posturi didactice pentru acele creșe preluate în sistemul de Educație și acele grădinițe care au fost construite, din fericire în mai multe locații din țară, nu mă refer doar la locațiile din București, care excelează prin 9 grădinițe noi, care au și componentă de creșă, dacă nu mă înșel. Numărul de posturi pe care îl mai are disponibil Ministerul Educației va fi distribuit integral astăzi, conform cererilor“.
Sorin Cîmpeanu nu a putut spune câte posturi vor fi suplimentate, pentru că urmează o analiză pe județe pentru a vedea unde este nevoie de cadre didactice, potrivit edupedu.
“Facem analiză pe fiecare județ a solicitării pe fiecare post cerut în plus și, în condițiile în care se justifică, vă anunț de pe acum că cea mai mare parte se justifică, vom iniția o Hotărâre de Guvern pentru suplimentarea numărului de posturi. Repartizarea numărului de posturi existent în acest moment, atâtea câte mai sunt conform legislației în vigoare, și redactarea, inițierea unei HG pentru suplimentarea numărului de posturi. Știu că unora li se poate părea ciudat, în condițiile în care există o reducere a personalului în sistemul bugetar… Tuturor acelora care adresează aceasta întrebare, le adresez și eu o întrebare: doresc cumva domniile lor să intre în acele creșe și grădinițe și să aibă activități de educator-puericultor? Cred că nu.
De asemenea este nevoie în unele situații de suplimentarea numărului de posturi în învățământul gimnazial și liceal.
Prim ministrul și-a arătat deja disponibilitatea de a face eforturi într-o situație complicată din punct de vedere bugetar pentru a susține sistemul de învățământ inclusiv din această perspectivă de a compensa deficitul de resurse umane”.
Amintim, potrivit cifrei de școlarizare pentru 2022-2023, publicată în Monitorul Oficial în luna mai, sunt 665.000 de locuri pentru copiii din învățământul preșcolar, acolo unde este și nevoia cea mai mare de personal didactic.
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Ora 21:00 - S-au închis secțiile de vot: CÂȚI botoșăneni s-au prezentat la urne
Diana Arici
Nov 24, 2024
Zâmbete amare la PNL, Valeriu Iftime și candidații la Parlament lipsesc de la sediu - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Aplauze intense în sediul PSD, Doina Federovici vrea victoria și pe județul Botoșani – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024