La finalul ședinței de Colegiu Prefectural, prefectul Sorin Cornilă a ținut să transmită un mesaj șefilor de instituții de la Botoșani.
Și anume i-a anunțat pe directorii de instituții deconcentrate că Palatul Administrativ va fi reabilitat cu fonduri europene.
Miercuri a fost semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului intitulat: Eficientizare energetică moderată a clădirii Palatului Administrativ din Botoșani.
Proiectul are o valoare totală de 12.303.870,58 lei.
„Dacă totul va decurge așa cum ne-am propus estimăm că undeva la începutul verii următoare vom fi nevoiți să ne mutăm de aici. Această clădire va intra în reabilitare. Vorbim de interiorul clădirii, pe lângă renovare vorbim de instalație electrică, de instalație sanitară, termică, de corpuri de iluminat și de multe alte lucruri pe care le vom stabili în perioada imediat următoare după ce vom aveam și proiectul de tehnic”,
Sorin Cornilă, prefect.
Prefectul județului Botoșani a făcut referire și la proiectul care prevede reabilitarea fațadei Palatului Administrativ.
„Am convingerea că la începutul anului următor îl vom relua și vom pleca cu cele două proiecte în paralel tot așa cred că prin primăvară spre vară urmând ca până în anul 2024 să renovăm această clădire reprezentativă a județului Botoșani și zic eu că odată cu asta vom ridica un pic calitatea serviciilor publice”,
Sorin Cornilă, prefect.
Nu în cele din urmă, Sorin Cornilă a declarat că își dorește ca primarii să atragă cât mai multe fonduri pentru dezvoltarea comunităților.
„Și vom trage și un semnal zic eu destul de puternic. Sper ca acest semnal să fie preluat foarte bine de UAT-urile din județul Botoșani, de celelalte administrații locale și județene, să aplice la cât mai multe proiecte. E un sentiment de satisfacție când se mai întâmplă și avem o perspectivă bună”,
Sorin Cornilă, prefect.
Palatul Administrativ din Botoșani a fost construit în perioada 1970-1971, fiind dat în folosință în anul 1972, de atunci clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare.
Clădirea are o suprafață construită la sol de 1.009 mp, suprafața construită desfășurată fiind de 4.773,52 mp, cu un regim de înălțime S+P+4E.
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024