„Ținutul Mănăstirilor din Bucovina” este marele câștigător al premiului „Destinația Anului 2023 în România” în cadrul Galei care a avut loc joi seara la Palatul Culturii din Iași. Premiul pentru județul Suceava a fost primit de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.
Premiul a fost câștigat în urma nominalizărilor primite din partea publicului, unui important juriu și a unui studiu de cercetare al specialiștilor din domeniul turismului, Bucovina având, la toate categoriile, cel mai mare număr de voturi, anunță obiectivdesuceava.ro.
Peste 100 de destinații turistice din România s-au luptat pentru în titlul de Destinația Anului 2023 în România.
„Ținutul Mânăstirilor, este un proiect inițiat și promovat încă din 2009 de președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur care propunea un concept «Hai in Bucovina» de dezvoltare a turismului bazat pe 12 piloni. Bisericile și mănăstirile din Bucovina, pornind de la cele incluse în Patrimoniul UNESCO, au fost reabilitate prin mari proiecte de investiții și promovate prin acțiuni inedite și prin evenimente devenite de acum tradiționale, cum ar fi Paștele în Bucovina, cu aducerea Luminii Sfinte începând cu anul 2009, Pelerin în Bucovina, Programul Ștefanian, Festivalul de Artă Medievala Ștefan cel Mare, Crăciun în Bucovina, toate mărci înregistrate, și multe, multe altele”,
Niculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava.
Acesta a reamintit că în ultimii ani s-au restaurat și au fost puse în valoare la adevărata valoare mai multe biserici și mănăstiri, în special cele care sunt monumente UNESCO.
”Mănăstirile atrag ca un magnet turiștii, iar Consiliul Județean Suceava a avut foarte multe proiecte de promovare atât în țară cât și în străinătate. Pe lângă partea culturală, județul Suceava atrage turiști și prin gastronomia și ospitalitatea bucovineană, dovada fiind cei peste 500.000 de turiști din anul 2022. Ținutul Mânăstirilor înseamnă dezvoltarea infrastructurii, creșterea numărului de paturi și de unități de cazare. Și mai trebuie menționat faptul că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a încurajat și promovat Bucovina încă de când era ministru prin susținerea agropensiunilor”,
Niculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava.
Competiția ”Destinația Anului” a fost inițiativă de două firme private, EAD.RO Interactive SRL din București și SC Brandelier.Biz SRL din satul Ucea de Jos, județul Brașov și promovată de Prima TV.
La categoria Hoteluri Boutique, Hotelul Pleiada din Iași a câștigat locul I.
Categoria cu cei mai mulți participanți a fost Atracții Cultural Educative: Palatul Culturii din Iași, a obținut locul I.
Categoria Obiectivul turistic al anului: Castelul Bran.
25 de Branduri turistice au fost înscrise la categoria Cea mai bună promovare: premiul special a fost câștigat de către Valea Verde Retreat.
Categoria stațiuni turistice, s-a acordat o mențiune specială, la alegerea juriului, pentru Vama Buzăului, locul 3 a fost câștigat de către Ocnele Mari, locul 2 de către stațiunea turistică Călimănești și locul 1 – Stațiunea Mamaia, câștigătoarea la categoria stațiuni turistice.
La categoria Comori Naturale, locul 1 – Țara Hațegului.
La categoria Tărâmuri cu istorie și tradiție, premiul întâi a fost obținut de Ținutul Mănăstirilor Bucovina.
La categoria Orașe care inspiră – locul întâi a fost câștigat de către Brașov, locul 2 – Iași.
Marele premiu al Galei „Destinația Anului 2023”: Ținutul Mănăstirilor din Bucovina
FOTO: Facebook.com/destinatiaanului
Alerte de viscol au fost emise în mai multe zone: Botoșani se află pe listă
Redacția Botoșăneanul
Jan 02, 2025
Cornel Șfaițer, așa cum îl vezi o singură dată pe an: în suman și… astrahan
Redacția Botoșăneanul
Jan 02, 2025
Anul 2025 vine cu mai multe zile libere
Redacția Botoșăneanul
Jan 02, 2025
Ce se întâmplă cu banii românilor la început de an. Anunțul îngrijorător făcut de BNR
Redacția Botoșăneanul
Jan 02, 2025
Când revin elevii și preșcolarii la cursuri după vacanța de iarnă: Calendarul anului școlar
Redacția Botoșăneanul
Jan 02, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile