Singurul proiect de hotărâre aflat în dezbatere în ședința ordinară de Consiliu Local din această lună și care a stârnit discuții a fost privitor la Centrul Istoric.
Consilierii locali au avut o serie de discuții în contradictoriu pe marginea unui proiect promovat de primar prin care s-a dorit cumpărarea unui spațiu comercial și a unui apartament, în zona menționată.
Ambele au aproximativ 70 mp.
Primarul și-a justificat intenția:
„Sunt imobile din Centrul Istoric pe care nu le putem reabilita pentru că nu suntem proprietari. Nu vreau să mai aduc acum în discuție modalitatea prin care acele apartamente au ajuns în proprietatea unor privați. Acolo avem acțiuni în instanță și nu mai pot promova plângeri penale pentru că s-au prescris faptele. Dar răspunderea morală rămâne în continuare”,
Cosmin Andrei, primar
A reamintit de procesele pe rol care au ca obiect vânzarea unor apartamente din Centrul Istoric la prețuri chiar de 10.000 de euro.
Și a lansat un apel pentru ca astfel de practici să fie stopate în cazul în care se dorește o schimbare în Centrul Vechi.
„Vă rog frumos să sprijiniți acest demers dacă vă doriți o schimbare în Centrul Istoric. Dacă nu, votați împotrivă, acele apartamente vor fi proprietate personală și nu se va schimba nimic în ceea ce privește comportamentul cetățenilor de acolo”,
Cosmin Andrei, primar
Cătălina Lupașcu a intervenit și a solicitat în schimb supraimpozitarea celor care nu-și îngrijesc clădirile pe care le au în proprietate, primarul i-a răspuns că cetățenii din Centrul Vechi în marea lor parte nu sunt solvabili.
A intervenit și Cătălin Flutur care a explicat că nu vede neapărat necesitatea cumpărării acestor imobile pe care le-a refuzat și Ministerul Culturii.
„Proprietatea mixtă vine din retrocedarea unor clădiri, conform drepturilor de proprietate, nu le știm exact câte, ca și proporție și prin cumpărararea unor locuințe conform legii. Ne vom întoarce la toate poveștile de la începutul mandatului, cu procese pentru apartamente vândute cu prețuri foarte mici. Vă reamintesc cu toții ne-am cumpărat apartamentele statului cu prețuri mici, conform unei legi specifice”,
Cătălin Flutur, consilier local PNL
În Centrul Istoric, au fost inclusiv spații comerciale tot cu 10.000 de euro, explicația potrivit consilierului local Cătălin Flutur fiind aceea că zona nu prezintă interes.
Acest proiect avea nevoie de 15 voturi pentru a fi adoptat. Nu a fost votat de consilierii PNL astfel că a fost respins.
La fel s-a întâmplat și cu niște terenuri pe care Primăria intenționa să le achiziționeze.
Avertizare DNSC: O nouă fraudă online cu „promoții” primite prin mesagerie
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Burger King deschide primul restaurant din Suceava, în Iulius Mall
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Bărbat din Botoșani dispărut misterios de luni întregi
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024