După anunțul făcut de Doina Federovici cu privire la introducerea pe lista sinteză de la Compania Națională de Investiții (CNI) a Teatrului Mihai Eminescu, primarul Cătălin Flutur a ieșit și el public.
El a declarat că împreună cu o altă primărie reședință de județ a inițiat demersuri prin care proiectele susținute financiar cu fonduri europene dar care nu au fost realizate, să poată fi transferate în exercițiul financiar 2014 – 2020.
„Am văzut că nu știu ce partid ar fi rezolvat problema. Problema ar fi fost să fim prinși pe o listă sinteză a CNI-ului și este foarte bine dacă vom fi prinși și acolo și ulterior să se bugeteze lucrarea, că noi știm ce înseamnă listele sinteză”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Există posibilitatea asigurării fondurilor inițiale, adică celor 5 milioane de euro pentru modernizarea Teatrului Mihai Eminescu datorită Planului Operațional Regional - programul proiectelor restrospective.
„Putem să luăm înapoi bani de la UE pentru finalizarea teatrului. Proiecte retrospective înseamnă de fapt o fazare cum s-a întâmplat pe POS Mediu care s-au fazat pe POIM. Aici se cheamă proiecte retrospective. Și aici, ca să putem să intrăm în acest program, trebuie să înapoiem cele 4 milioane de lei care s-au cheltuit. Înapoiem 4 milioane de lei și luăm înapoi 5 milioane de euro”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Toate bune și frumoase, numai că, primarul spune că nu dispune de cei 4 milioane de lei care au fost deja cheltuiți pentru lucrăr realizate până în prezent la teatru și pe care ar urma să îi înapoieze.
„Am o întrebare. De unde o să îi înapoiem? Pentru că noi nu avem acești bani în momentul de față și atunci o să mergem iar să cerem Consiliului Local să ne permită să facem un credit. Asta este de departe soluția cea mai bună, cea mai sigură. Acolo sunt oameni care sunt specialiști și au lucrat la acest program nou”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
În cazul în care s-ar reuși acest demers, municipalitatea s-ar încadra în suma de 5 milioane de euro și cu lucrările de consolidare dar și cum restul de intervenții rămase.
Iar dacă CNI ar finanța partea de consolidare, atunci problema teatrului chiar ar fi rezolvată. În privința modului în care se va proceda, primarul a spus că se așteaptă ghidurile de la autoritatea de management.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:
6 miliarde de lei: Un nou drum expres în nordul Moldovei
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Whatsapp a lansat o nouă funcție: Instrumentul este disponibil la nivel global
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Slujbe și conferințe în parohiile din Botoșani: PROGRAMUL săptămânii
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024