Se poate vorbi la ora actuală despre un blocaj la nivelul municipiului Botoșani și a întregului județ.
Reprezentanții Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) se află în căutare de persoane care ar putea prelua resturile vegetale din municipiu: iarbă cosită sau crengi din toaletările arborilor.
„Fac un apel la crescătorii de animale sau posesorii de ferme zootehnice să ia legătura cu noi, cei de la DSPSA, pentru a le da dlor aceste resturi vegetale cu titlu gratuit, nu avem nici o pretenție din partea lor, numai să binevoiască să vină să le ridice de pe raza municipiului Botoșani și să le ducă acolo unde au ei nevoie. Adică resturile vegetale rezultate din cosirea spațiilor verzi și din toaletările de la arborii și arbuștii de pe raza municipiului”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
La ora actuală nu există un loc unde să fie duse iarba tunsă sau crengile. Iar reprezentanții Gărzii de Mediu susțin că problema trebuie să fie rezolvată de Primărie.
”Avem o mare problemă cu managementul deșeurilor pe vegetale și pentru a ne ușura nouă munca, poate facem cuiva un bine. Pentru unii s-ar putea să fie o chestie binevenită. Încheiem un protocol prin care se angajează să vină să preia respectivele deșeuri pe care le dăm cu cea mai mare plăcere și nu cerem nici un ban”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
Directorul DSPSA spune că a transmis o adresă către Agenția pentru Protecția Mediului în urmă cu câteva luni de zile pentru o precizare privitoare la deșeurile vegetale.
Atunci, Primăria a cerut aviz pentru o serie de „rampe in situ”, adică niște lăzi foarte mari în care să fie puse iarba sau crengile spre uscare.
„Mediul” a răspuns că această chestiune este una ce se face mai degrabă acasă, în curte și mai puțin pe domeniul public.
„Acum că ei pasează către Primărie, mă surprinde și mă gândesc să facem noi ca să încercăm să schimbăm ceva. Groapa (depozitul eocologic n..r) asta e delegată către o anume societate, cred că ar trebui să gestionăm acest management al deșeurilor vegetale la nivel județean. Primăria ar plăti pentru acest serviciu. Au ajuns angajații mei să facă slalom prin oraș să caute ba unul care are două capre, două oi. Ducem unde putem, numai unde trebuie, nu”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
Directorul DSPSA a fost de părere că pot prelua resturile vegetale pentru a le da la animale oameni din Curtești sau Cătămărăști Deal, localități apropiate de municipiu.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Transportatorii din Botoșani verificați de inspectorii de muncă: CE nereguli s-au găsit
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Avaria de sub casă a fost remediată, NU se mai întrerupe apa în municipiu
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024