De când a fost declarat funcțional depozitul ecologic de la Stăuceni se tot vorbește despre faptul că această rampă nu a fost autorizată pentru a primi și materiale inerte rezultate din construcții sau resturi vegetale.
Și astfel s-a creat un blocaj. Pentru că cetățenii care își fac tot felul de lucrări la case sau apartamente aruncă molozul în spații interzise.
Iar crengile rezultate din toaletări sau cosit nu au un depozit anume unde să fie duse.
Iată ce spune șefa de la Garda de Mediu Botoșani.
„La aceste platforme de colectare, problema este cu deșeurile verzi din parcuri și grădini și deșeurile din construcții și demolări pentru care Primăria municipiului Botoșani ar trebui să-și găsească o soluție. Aceste deșeuri blochează platformele. Aceste categorii de deșeuri nu au ce căuta la depozitul ecologic și nu sunt primite. Pentru că este un depozit municipale, nici un depozit autorizat pentru deșeuri menajere nu primește deșeuri din construcții și demolări”,
Cristina Kashyap, comisar șef Garda de Mediu
Comisarul de la Garda de Mediu arată că societatea Urban Serv are autorizație de colectare a acestor categorii de deșeuri însă nu deține următoarea verigă și anume valorificarea și eliminarea lor.
În întârirea afirmației a venit și Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean care le-a făcut o serie de recomandări celor din Primărie.
„Să-și înființeze depozite, pentru cele inerte, trebuie să-și creeze depozit de inerte. Iar pentru deșeurile vegetate tocător de deșeuri și să-și facă depozit. Și să le reintroducă în circuit, adică să-l facă îngrășământ. Urban Serv are acele containere, orice cetățean care are deșeuri din construcții, face comandă la Urban Serv, îl încasează și dacă îl încasează, prestatorul de serviciu trebuie să ducă undeva materialul inert”,
Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani
Cât despre moloz, Costică Macaleți a venit cu „ideea” de a fi introdus eventual într-un compactor și mai apoi să fie împrăștiat pe un drum comunal, de exemplu. Iar pentru resturile vegetale, să fie luat nămol din stația de tratare, deasupra să fie aplicată o folie, iar totul să fie transformat în pământ de flori.
Concluzia lui Macaleți: „Pentru asta trebuie preocupare. Și e în curtea prestatorului de servicii”.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Doi șoferi prinși cu 113 km/h în doar 60 de minute
Sergiu Bălășcău
Nov 26, 2024