Este cazul administraţiilor publice locale din comunele Rădăuţi Prut şi Hudeşti. Acestea înregistrează debite de peste 1,2 milioane de lei la constructorii care au realizat lucrări în urma inundaţiilor ce au afectat aceste localităţi. Lucrările s-au finalizat, dar nu au fost şi decontate, situaţie care ar putea degenera în executarea silită de către firmele de construcţii.
În cazul comunei Rădăuţi Prut au fost executate lucrări la iluminatul public în Satul Nou în valoare de 300.000 de lei, lucrări de iluminat în tabăra de sinistraţi de 150.000 de lei, alimentare cu apă în Satul Nou de 20.000 de lei, lucrări la modulele montate în tabără de 100.000 de lei. La acestea se adaugă şi contravaloarea energiei electrice consumate la module, de 200.000 de lei. Datoriile totale înregistrate de comuna Rădăuţi Prut se ridică astfel la 770.000 lei.
Totodată, în localitatea Baranca, au fost executate lucrări la utilităţile din modulele pentru sinistraţi, respectiv alimentare cu apă, canalizare, racord electric şi amenajare teren cu o valoare de peste 320.000 de lei, în timp ce energia electrică la module a fost de aproape 41.500 lei.
Situaţia celor două coume a fost de asemenea adusă în atenţia Executivului de către şefii judeţului care s-au deplasat la Iaşi pentru a participa la şedinţa de Guvern desfăşurată în premieră în teritoriu şi care vizează judeţele din regiunea Moldovei.
Dezvoltare accelerată a rețelei de drumuri din Botoșani în mandatul Doinei Federovici
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
Medicul botoșănean de la spitalul din Rădăuți, replică după doi ani și jumătate
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
„Nordis” de Botoșani, un tânăr reținut pentru închirieri fictive de locuințe
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
Gigi Becali, prima REACȚIE după ce FCSB a pierdut la Botoșani: De ce să fiu supărat?
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024