Minodora Vasiliu a fost prezentă la ședința cu primarii de la
Prefectură și a luat cuvântul aproape de final. A ridicat problema oboarelor din județ care sunt în continuare neautorizate și care funcționează ilegal. A pus punctul pe i pentru a se face înțeleasă.
”Județul Botoșani la momentul actual nu are nici un târg autorizat. Gândiți-vă că, cei care, dar nu înainte de a sublinia că aveți tot respectul meu, cei care v-au ales, v-au ales ca să luptați pentru ei și să le creați condiții de trai și asta înseamnă că populația necăjită de la țară crește animale ca să vândă la un moment dat și să aibă o bucată de pâine. Mai trebuie să facem o poveste, cum vă închipuiți o bătrână care are 70 de ani și vrea să vândă un porc și trebuie să vină la DSV să ia aviz județean și să meargă la Suceava să vândă acel porc?”, a spus printre altele
Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA.
Ea a mai precizat că a trimis nenumărate adrese către primarii care trebuie să intre în legalitate dar că a fost în continuare ignorată.
”În perioada următoare vor fi controale asidue pe partea de locuri ce se numesc târguri și nu voi amenda pe cei care vând animale acolo, îmi cer scuze dar voi amenda pe cei care administrează aceste târguri. Cu medicii veterinari ar trebui să încheiați contracte, nu se mai poate pleca cu un animal la târg fără formular de mișcare, fără ca noul proprietar să aibă pașaport”, a adăugat
Minodora Vasiliu.
Astfel, țăranii care cumpără animale vor avea neplăcuta surpriză să nu poată obține și subvenții de la
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Mai mult, șefa DSVSA a arătat că pentru autorizarea oboarelor costurile nu sunt ridicate întrucât este necesară încheierea unui contract cu un medic veterinar, împrejmuirea cu gard a acestor locații și înființarea unui stand pentru atunci când apar animale moarte sau suspecte.
(G.E.)
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
ACUM : Primarii în fața prefectului, unii întârziați de zăpadă