Una dintre ideile incluse în Planul neamţului de la Primărie ar urma să fie concretizată în acest an, în acest moment fiind purtate discuţiile privitoare la creionarea bugetului pe 2014 şi a modului în care ar urma să fie împărţiţi banii pe capitole bugetare.
O parte din suma totală ar putea fi direcţionată pentru susţinerea tinerilor care pornesc o afacere şi care ar urma să fie sprijiniţi de municipalitate atât financiar cât şi cu un sediu în Incubatorul de Afaceri.
„
Este o idee pe care am prezentat-o în Planul pentru Botoşani, încercăm în acest an să o prindem în buget deşi bugetul este extrem de redus, vrem să adoptăm o sumă de 200.000 de lei, să vedem în final cât va fi, astfel încât fiecare persoană care depunem un plan de afaceri să poată obţină 25.000 de lei, adică circa 5.000 de euro, este suma minimă de la care poţi începe ceva”, a explicat
primarul.
Ovidiu Portariuc a mai menţionat că ar prefera genul afacerilor din sfera serviciilor şi care ar urma în timp să crească. Motivul pentru care a gândit acest plan ar fi în primul rând pentru încurajarea spiritului antreprenorial.
[[banner]]
„
Odată începută o mică afacere, ştim că mediul economic este foarte competitiv acum, dar experienţa din ţările dezvoltate demonstrează că afacerile din servicii rezistă, rata de creare de noi afaceri creşte de la an la an în Vest. Şi la noi în ultimii ani există o tendinţă extrapolând perioada de criză financiară”, a mai spus
primarul.
Condiţiile ar urma să fie stabilite în urma întocmirii unui regulament, în funcţie de vârstă şi ideile care ar putea fi puse în practică prin aceste start-up-uri. Fondurile acordate de Primărie ar urma să fie nerambursabile cu o cotă proprie financiară de participare de aproximativ 10 – 15 puncte procentuale.
(G.E.)
CITEŞTE:
Noile planuri ale lui Portariuc: 800-1.000 locuri de muncă, comitete cetăţeneşti, Fabricat în Botoşani