Primul comunei Suliţa, care a fost declarat colaborator al Securităţii atît de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, cît şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi păstrează mandatul. După ce Costinel Ciubotariu a pierdut procesul prin care încerca să desfiinţeze verdictul de colaborator dat de CNSAS, liberalii botoşăneni au anunţat că vor cere prefectului să îl demită. Asta pentru că ar fi declarat fals în dosarul de candidatură că nu a făcut acest lucru. Primul reprezentant al Guvernului în judeţ susţine însă că primarul de Suliţa nu poate fi nici demis şi nici măcar suspendat. Pentru a se ajunge în asemenea situaţii ar fi trebuit ca Ciubotariu să fi fost arestat preventiv sau să fi primit o pedeapsă privativă de libertate.
„Nu se încadrează în prevederile legii, nu e că este el nu ştiu cine. Hotărîrea de la Înalta Curte e una care constată, nu una care condamnă”, a declarat
Cristian Roman.
El a recomandat celor care îl ameninţau cu deschiderea unei acţiuni de abuz în funcţie împotriva sa dacă nu îl demite pe Costinel Ciubotariu să citească legea administraţiei publice locale.
A turnat 4 ani
Conform unei note de constatare emisă de CNSAS primarul de Suliţa a furnizat timp de patru ani informaţii despre cadreele didactice de la şcoala 10 din comună cu numele conspirativ „Marinescu”. A făcut acest lucru în perioada 1984 – 1988, iar într-un document eliberat de CNSAS se arată, printre altele,
că „informatorul a furnizat un număr de 16 informaţii, toate fiind pe linie de securitate (…). Cu ajutorul informaţiilor primite s-a stabilit şi s-a cunoscut starea de spirit a cadrelor se la şcoala generală Suliţa, atitudinea şi poziţia lor faţă de politica partidului şi statului nostru”.