Investitorul care dorește să ridice un cartier rezidențial în cea mai frecventată zonă pietonală a municipiului reședință de județ, a parcurs primul pas legal.
Este vorba despre solicitarea avizului de oportunitate, premergător planului urbanistic zonal, documentație ce se află în prezent în consultare publică.
Noul cartier rezidențial se construiește lângă Muzeul Județean de pe Pietonalul Unirii pe locul pe care a funcționat UGIRA și care a devenit proprietate privată.
”Pentru amplasamentul din Aleea Maxim Gorki nr. 19, fosta UGIRA, un investitor a depus la Primăria Botoșani documentația ce are ca obiect întocmirea unui studiu prealabil de oportunitate în vederea realizării obiectivului construirii locuințe colective, subsol + P+4 și subsol +P+6 etaje cu spații comerciale la parter și parcări subterane, amenajări exterioare, amenajarea parcare supraterană”,
Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani
Prin studiul de fezabilitate se stabilesc condițiile de utilizare ale terenului, modul de ocupare, asigurarea căilor de acees sau amenajarea teritoriului în corelare cu peisajul urbanistic.
Parcela este în suprafață totală de peste 4.600 mp, iar în prezent terenul este ocupat de patru corpuri de clădiri industriale ce se propun a fi demolate conform unui certificat de urbanism deja aprobat.
Disfuncționalități: aceste construcții care sunt în acest moment adăpostesc un service auto cu funcțiune total improprie ca imagine pentru o zonă centrală și ca activitate poluantă pentru locuitorii din zonă, iar prin clădirile noi se vor elimina aceste neconformități.
„Terenul se află într-o poziție urbană privilegiată deoarece se află amplasată în zona centrală, în imediata apropiere a Parcului Mihai Eminescu, în aliniament prinicipal la Pietonalul Unirii și în plan secundar la Bulevardul Mihai Eminescu”,
Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani
Practic, se vor construi un bloc cu subsol, parter și patru etaje cu fațada la Pietonalul Unirii și alte două blocuri cu șase etaje, în planul doi. Parcările subterane vor fi mai mari decât amprena pe sol a blocurilor, ceea ce înseamnă că majoritatea autoturismelor se vor regăsi la subsol.
„Un lucru foarte important, pe proprietatea studiată în acest moment nu există spațiu verde. Investitorul propune crearea unei zone verzi cu rol estetic vizual și diminuarea zgomotului în raport cu blocurile învecinate”,
Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani
Următorul pas este acela de aprobare a unui plan urbanistic zonal, în această situație fiind necesar votul consilierilor locali.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Jan 19, 2025
Schimbări anunțate în școli: CE va interzice noul ministru al Educației
Redacția Botoșăneanul
Jan 19, 2025
Botoșănean surprins pe camerele video în timp ce abandonează un câine – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Jan 19, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 19, 2025
Iftime, de lângă noul antrenor de la FC Botoșani: Putem să înfruntăm orice provocare
Redacția Botoșăneanul
Jan 19, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile