Cabinetul de expertiză medicală al Casei Judeţene de Pensii (CJP) va fi închis cel puţin până luni, a anunţat miercuri dimineaţă prim-procurorul Parchetului de pe lâmgă Tribunalul Botoşani. Biroul în care lucrau medicul Liliana Teodoriu şi asistenta Brânduşa Honciuc a fost sigilat, iar de acolo s-au ridicat o mulţime de saci şi pungi cu documente.
Practic, anchetatorii vor analiza fiecare dosar din ultimele două luni şi jumătate, adică din perioada în care doctoriţa reţinută cu acuzaţia de primire de mită în formă continuată a fost supravegheată.
„Vom face tot posibilul ca activitatea cabinetului să se reia în cel mai scurt timp, însă gândiţi-vă că avem de parcurs dosarele medicale pentru perioada aferentă activităţilor desfăşurate de către noi. Înţelegem şi problemele persoanelor, cu atât mai mult cu cât provin din medii sociale paupere, sunt persoane cu probleme majore şi aşa mai departe şi încercăm până luni evaluarea dosarelor medicale ridicate, restituirea lor către Casa Judeţeană de Pensii şi bineînţeles reluarea activităţii”, a declarat
Cristian Popovici.
Unicul cabinet rămas deschis este la Dorohoi
Aceasta a mai arătat că nu se va proceda la evaluarea medicală propriu-zisă a persoanelor vizate de aceste dosare, însă acolo unde vor exista discrepanţe majore sau unde vor exista informaţii că anumite analize medicale nu sunt conforme realităţii, se va solicita reevaluarea dosarelor. Anchetatorii mai au de elucidat şi alte mistere.
„Exista, cel puţin pe o anumită gamă de analize, tendinţa de a recomanda - chiar dacă existau deja la dosar buletine de analize făcute de alte instituţii din Botoşani, Iaşi - de a se repete analizele în special la un anumit laborator", a mai arătat
Cristian Popovici. În aceste condiţii municipiul Botoşani a rămas practic fără un medic specializat în expertizarea persoanelor cu handicap în vederea încadrării într-un grad. Celălalt doctor activează la Dorohoi.