Lucrările de la Evaluarea Națională ale elevilor care au dat examenul împreună cu fiul lui Ilie Lungu, primarul din orașul Salcea, județul Suceava, au intrat în atenția DNA.
Elevul Ioan Ștefan Lungu este unul dintre cei 25 de elevi care au obținut nota 10 la Limba Română, dar scrisul de pe lucrare nu era al lui. Profesorii supraveghetori și cei de la Comisia de examinare din Botoșani sunt cercetați de procurori.
Oficiali din Ministerul Educației au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) vizează mai multe nereguli, care au avut loc la examenul de Evaluare de la Școala Gimnazială Salcea, din județul Suceava, dar și pe profesorii din Botoșani care au făcut parte din comisia de examinare a lucrărilor.
Din informațiile obținute până în prezent reiese că ancheta a fost demarată după ce un cadru didactic a sesizat că fiul primarului din Salcea, Ilie Lungu, a obținut note mari la Evaluare, deși era un elev mediocru.
Mai mult, în timpul verificărilor efectuate până în acest moment s-a descoperit că scrisul de pe cel puțin una dintre lucrările elevului Ioan Ștefan Lungu nu îi aparține, iar imaginile din timpul examenelor de la centru de examinare de la școala din Salcea nu au fost înregistrate.
„Camerele doar filmau, dar imaginile nu au fost stocate pe calculator”, ne-a explicat un anchetator. Când i s-au cerut imaginile de către anchetatori, directorul Cătălin Huțu a spus că nu are înregistrările. După izbucnirea scandalului, directorul Huțu a declarat, pentru „Evenimentul zilei”:
„Reprezentanții firmei care se ocupă de calculatoare ne-au spus că a fost vorba despre o defecțiune tehnică, cel mai probabil cauzată de o cădere de tensiune”. Directorul a mai precizat că „a făcut tot ce i-a stat în putință ca examenul să se desfășoare în condiții normale”.
În acest context, acum sunt verificate toate lucrările elevilor care au dat Evaluarea odată cu fiul primarului. În sala în care a dat examen Ioan Ștefan Lungu erau 16 elevi, iar în Centrul de Examinare de la Școala Salcea se afla 62 de elevi de la școlile din Salcea, Văratec și Prelipca.
Companiile de furnizare ale Grupului PPC în România fuzionează
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Escrocii sparg conturile de WhatsApp: „Schema 1.800” este noua înșelătorie care face ravagii
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Avocat din Botoșani plătit cu peste 90.000 de euro de Consiliul Județean Suceava
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile