Bani NU
Totuşi, ca să suplinească acest efort şi pentru ca gradul de nemulţumire să nu depăşească limita normală, ministrul Educaţiei îi trimite pe profesorii corectori obosiţi de atât corectură… la odihnă.
„Nu va fi plătită simularea, ca şi în anii trecuţi este considerată o activitate didactică în cadrul normei didactice. Totuşi, dl ministru a venit cu sugestia pentru cadrele didactice care au participat la evaluare să li se dea zile libere”, a afirmat
Mihaela Huncă, inspector şcolar general.
Aceste zile libere ar urma să fie acordate în funcţie de numărul de teze corectate şi poate ajunge şi până la trei zile.
Muncă DA
Mihaela Huncă a mai declarat că această activitate, deşi presupune un efort consistent, care nu este deosebită faţă de cel presupus la participarea unui examen naţional, nu a fost niciodată plătită.
Chiar şi aşa, cadrele didactice de la Botoşani nu par să fie nemulţumite.
„La nivelul judeţului Botoşani nu am avut nemulţumiri, vreau să vă spun că eu personal am fost printre aceşti evaluatori, ei chiar au spus că sunt foarte curioşi fiind subiecte unice la nivel naţional, să vadă elevii lor cum s-au prezentat”, a mai spus
Mihaela Huncă.
Totuşi, pentru anii viitori, ministrul social-democrat Remus Pricopie ar propune ca şi această activitate a profesorilor să fie plătită, în condiţiile în care există două simulări, la evaluarea naţională precum şi la examenul de bacalaureat.
(G.E.)
CITEŞTE ŞI:
Mii de elevi botoşăneni au simulat bacul la limba română