În perioada 29.11.2021- 04.12.2021, s-a desfășurat în Franța, la Clermont l Herault, întâlnirea din cadrul proiectului KA220-SCH - Cooperation partnerships in school, pe tema schimbărilor climatice.
Coordonatorul proiectului este echipa din Franța, de la OGEC Saint Guilhem, regiunea LanguedocRoussillon , orașul CLERMONT L HERAULT. Partenerii provin din Turcia (ISKENDERUN CUMHURIYET ANADOLU LISESI și SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI), Polonia (Ogolnoksztalcacych nr 1 w Gdansku), Spania (IES JOAN FUSTER BELLREGUARD) , România (Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani) și Italia (LICEO STATALE "LEONARDO" SCIENTIFICO - LINGUISTICO – GIARRE).
Schimbările climatice reprezintă un proces cu caracter global cu care se confruntă omenirea în acest secol din punct de vedere al protecţiei mediului înconjurător. Echipele de proiect s-au întâlnit pentru a face schimb de bune practici cu colegii și elevii lor, atrăgând atenția asupra următorului fapt: chiar dacă viitorul se arată a fi relativ cenușiu, impactul tinerilor asupra mediului poate aduce schimbări pozitive. Derularea proiectului de va face pe o perioadă de 24 de luni ( 2021- 2023) și implică activități multiple pe această tematică. Vor avea loc și activități cu elevii din țările amintite. Aceștia vor participa la activități comune face to face, workshoop-uri, conferințe, webinarii. Profesorii vor colabora permanent în cadrul proiectului și pe platforma eTwinning.
Partenerii de la SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI vor realiza un scurtmetraj care va conține toate activitățile. Acestea vor ajunge pe diverse canale media, tocmai pentru a sensibiliza tineretul, populația, forurile decizionale cu privire la aceste schimbări climatice, care, în scurt timp vor schimba lumea.
Echipa de proiect a Școlii Gimnaziale Nr.7 Botoșani este formată din prof. Elena Butnaru, prof. Ionela Chelariu și prof. Daniela Orășanu.
Prima misiune a fost de a întocmi un chestionar, pe care l-a completat fiecare membru din proiect, cu privire la schimbările climatice. Chestionarul conține 20 de întrebări, care au constituit punctul de plecare în vederea realizării activităților din cadrul proiectului. Același chestionar va fi completat la final, pentru a analiza impactul și rezultatele finale.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Botoșănean oprit de polițiști pe Calea Națională: Nereguli descoperite după control
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
6 miliarde de lei: Un nou drum expres în nordul Moldovei
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024