Tot mai multe cazuri în care taximetriştii sunt agresaţi de către clienţi, ridică semne de întrebare în privinţa siguranţei persoanelor care practică această meserie. Mai ales în urma ultimelor evenimente care au avut loc atât în ţară cât şi la Botoşani şi care au dus fie la moartea taximetriştilor, fie la situaţii grave.
Reprezentanţii Camerei Taximetriştilor din Botoşani doresc să propună la nivel
naţional modificarea legii taximetriei. Asta ca urmare a incidentului petrecut marţi seară în care un taximetrist botoşănean a fost înjunghiat de către client şi a ajuns la urgenţe cu plăgi înjunghiate în zona gâtului şi a toracelui. Modificarea legislativă propusă ar oferi siguranţă taximetriştilor însă ar presupune şi cheltuirea unor sume financiare suplimentare pentru dotarea maşinilor.
„Ca măsura de precauţie sau de protejare a taximetriştilor, într-un proiect de modificare a legii taximetriei era prevăzut ca aceste autoturisme agreate pentru serviciul de taximetrie să fie prevăzute cu un perete despărţitor între client si taximetrist iar maşina să mai fie prevăzută şi cu un buton de panică, care să poată fi acţionat ori de câte ori sunt puşi în imposibilitatea de a nu se putea se apăra”, a declarat
Iulian Bauer preşedintele Camerei Taximetriştilor din Botoşani. Mai mult decât atât, şeful de la
Camera Taximetriştilor susţine că potrivit legilor din România apărat este doar clientul care apelează la serviciile maşinilor de taxi însă nici un normativ nu are prevederi şi invers. Ca urmare a evenimentelor tragice în care doi taximetrişti din ţară au fost ucişi dar şi după cazul de la Botoşani,
Iulian Bauer este de părere că la întâlnirea trimestrială cu forurile superioare de la Bucureşti va fi ridicată şi problema acestui fenomen care riscă să ia amploare în România, pentru ca modificarea legislativă privind siguranţa taximetriştilor să fie urgentată.
CITEŞTE:
Taximetrist înjunghiat de client transportat la Iaşi