În cadrul dezbaterii publice gazduite luni de Primăria Botoşani, cu privire la câinii comunitari, după ce fiecare participant şi-a prezentat punctul de vedere în încercarea de a aduce soluţii a venit şi rândul preşedintelui Asociaţiei ADOR, Daniela Andrişan să spună câteva cuvinte celor prezenţi.
„Noi ne-am înfiinţat pentru a salva aceste animale”
Aceasta a răspuns la criticile aduse de participanţi, încercând să-i facă să
înţeleagă faptul că asociaţia este una de voluntariat, pe care au înfiinţat-o pentru a veni în sprijinul Primăriei Botoşani şi a comunităţii.
„Noi ne-am înfiinţat pentru a salva aceste animale, pentru a le ajuta, a ajuta comunitatea, Primăria. Noi ne bazăm pe voluntariat, am castrat peste 500 de animale în doi ani de zile. Atât am putut din banii noştri, din fondurile noastre, nu ne dă nimeni bani, nici Primăria, nici nu colectăm de la cetăţeni bani”, a declarat
Daniela Andrişan preşedintele ADOR Botoşani.
Reguli pe metru pătrat
Aceasta şi-a completat alocuţiunea cu câteva propuneri. Astfel, în opinia ei cuştile comune din adăposturile publice nu ar trebui să ţină mai mult de patru câini pe o suprafaţă de 6,5 metri pătraţi, iar puii până în şase luni nu trebuie capturaţi, pe motiv că aceştia nu sunt agresivi. De asemenea, şefa de la ADOR a mai spus că nu vom scăpa de problema maidanezilor dacă aceştia nu vor fi castraţi şi nu se va încerca o constrângere a cetăţenilor să-şi sterilizeze animalele. Ca exemplu, Daniela Andrişan a menţionat că mulţi dintre botoşăneni care au câini nu îi castrează, iar când aceştia se înmulţesc, stăpânii păstrează unul şi restul sunt duşi la ghenele de gunoi, unde sunt abandonaţi. Varianta ADOR este ca maidanezii să fie capturaţi, sterilizaţi şi apoi să fie eliberaţi de către autorităţi sau ONG-uri.
CITEŞTE:
Dezbatere cu zoofilie, blasfemie, scârbă, cotonogeală şi istericale – VIDEO