Organizatorii au cerut autorizație pentru o acțiune de protest la care era estimată o prezență de 400 – 500 de persoane.
În realitate, în fața Primăriei din comuna Corni, abia s-au chinuit să se strângă 17 – 18 oameni. Erau prezente mai multe forțe de ordine decât protestatari și la aproximativ o oră și jumătate de la ora anunțată era deja clar că acesta era numărul final de participanți.
Dintre cei care au venit, majoritatea au arătat că sătenii nu mai ies la protest de teamă că ar putea pierde ajutoarele sociale sau alte beneficii pe care le primesc de la Primărie. Ba chiar, în momentele în care pe lângă grupul mic mai trecea câte o căruță, se auzea câte o voce de femeie acuzatoare: „Hai cu ajutoarele sociale, da”.
De precizat este faptul că, aproape toți cei prezenți la protest aveau câte o problemă legată de Primărie, fie de plată suplimentară a unor taxe și impozite, probleme cu un drum sau grija tractorului instituției sau unde este folosit utilajul.
În cor, femeile prezente cereau „proiecte europene” pentru dezvoltarea comunei și l-au luat la întrebări pe viceprimar de ce nu este finalizat un cămin cultural pentru care s-ar fi alocat 20 de miliarde de lei vechi.
Acest obiectiv este în realitate preluat și finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI) însă lucrările s-au suspendat din cauza unei schimbări de soluții la acoperiș, înainte acesta fiind proiectat cu lemn, ulterior luându-se decizia de a fi construit din tablă.
Oamenii care vor referendum în comuna Corni au avut un început de ceartă și cu jandarmii prezenți în zonă, au cerut să fie închis drumul și să nu mai fie lăsate mașinile să circule, deși grupul încăpea foarte bine chiar și pe trotuar și în final, s-au revoltat și împotriva presei care ”nu dă pe post tot ceea ce spun ei”.
Prietenul lui Portariuc este noul președinte al PSD
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024