Protopopul la slujbă despre sfinţi şi valori : Nu ne-am bucura să fie folosite electoral – VIDEO
Imediat după slujba de primire a Sfintelor Moaşte a Sfântului Apostul Andrei de la Biserica Vovidenia, părintele protopop a ţinut o predică. Transmisă la staţia de amplificare, aceasta a fost ascultată de aproximativ 300 de oameni care se aflau în curtea lăcaşului de cult.
„Să venim cu sentimentul demnităţii naţionale”
În cadrul acesteia faţa bisericească a arătat că Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, a dat acestui popor identitate spirituală. „Ne-a adus marele Dar al lui Dumnezeu care ne-a definit ca neam din naştere, din geneză noi am devenit, cum bine ştiţi cu toţii, creştini. Aşadar, acest rol îl are Sfântul Apostul Andrei, să ne readucă în minte identitatea noastră spirituală şi să ne înveţe să punem preţ pe ea rugându-ne la Sfintele Sale Moaşte”, a transmis Lucian Leonte oamenilor. Părintele protopop le-a cerut credincioşilor ca, atunci când vin să se închine la moaşte, să o facă şi cu sentimentul demnităţii naţionale. „Evident că venim fiecare cu problemele noastre, cu cererile noastre specifice, din familie, din casă, de la copii şi e bine să le spunem toate sfântului şi el să le spună lui Hristos, dar în acelaşi timp să venim cu sentimentul demnităţii naţionale, că un apostol ne dă această demnitate, pe care sperăm să ne-o respecte şi cei puternici ai ţării şi ai lumii de astăzi şi să rămânem cu ţara şi cu poporul acesta în suveranitate şi integritate”, a mai arătat părintele protopop de Botoşani.
„Nimeni să nu atenteze la aceste sfinte, prea sfinte valori”
În plină campanie electorală, acesta a cerut mai mult sau mai puţin direct ca valorile spirituale ale neamului românesc să nu fie amestecate în disputele politice. „Sunt valori pentru care au curs râuri de sânge în istoria noastră şi nu ne-am bucura să fie folosite acum ca material electoral, nu asta ne interesează, ci ne interesează ca nimeni să nu atenteze la aceste sfinte, prea sfinte valori ale noastre, nimeni să nu încerce să ne dezbine ţara, să ne ia libertatea şi suveranitatea”, a subliniat Lucian Leonte. Părintele protopop a mai spus că fiecare naţiune are o responsabilitate în istorie şi că de români şi de credinţa, valorile şi istoria lor trebuie să se vorbească până la sfârşitul veacurilor, nu doar până acum.