Performanță obținută de elevii unui liceu din mediul rural. Din cei opt candidați înscriși, șapte au promovat examenul și chiar cu note mari.
Liceul Tehnologic Plopenii Mari din comuna Ungureni a reușit să obțină o promovabilitate de 87,50%.
Din cei opt candidați înscriși, șapte au fost admiși cu următoarele medii:
Directorul unității de învățământ, Alexandru Dascaliu, a susținut că a fost o colaborare extrem de bună între elevi, profesori și părinți. S-a muncit mult, iar rezultatele nu au întârziat să apară.
„Cheia succesului acestor reușite este echipa care înseamnă elevi, părinți, profesori, manager, comunitate locală. Toate aceste elemente duc spre reușită după care muncă, seriozitate și perseverență”,
Alexandru Dascaliu, director Liceul Tehnologic Plopenii Mari
Elevii au făcut pregătire la școală grație unui proiect intitulat ROSE.
Liceul este unul tehnologic și are specializarea ”Tehnician în morărit, panificație și produse făinoase”. În total, au fost 16 elevi de clasa a XII-a, însă opt dintre ei nu au dorit să se înscrie la examenul de bacalaureat.
"Nu sunt corigenți. Nu s-au înscris, noi am insistat. Ei sunt totuși beneficiari ai certificatului de calificare profesională. Fiind un liceu tehnologic, ei termină cu un certificat de calificare profesională”,
Alexandru Dascaliu, director Liceul Tehnologic Plopenii Mari.
Cât despre reușita celor șapte liceeni, directorul speră ca toți cei admiși să se îndrepte spre învățământul superior.
"Noi sperăm ca toți cei 7, care au reușit, să meargă către învățământ superior sau către învățământ postliceal și noi ca societate să ne bucurăm de rezultatele muncii noastre mai târziu"
Alexandru Dascaliu, director Liceul Tehnologic Plopenii Mari.
Din cele 30 de unități de învățământ, liceul din comuna Ungureni se situează pe locul 7 după promovabilitatea la bac.
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Alegeri Prezidențiale 2024 – Diaspora română se mobilizează
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Dinu Todoran preia una dintre cele mai slabe echipe din acest sezon: Este o provocare
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Brânza de la “Five Continents”premiată cu aur la World Cheese Awards 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024