Programul Rabla Plus 2019, desfășurat de Ministerul Mediului, a primit undă verde din partea autorităților.
Bugetul Ministerului Mediului a primit recent raport favorabil din partea comisiilor speciale din Parlament, ceea ce înseamnă că programele Rabla și Rabla Plus continuă în 2019.
Spre deosebire de Programul Rabla 2019, va fi impusă o restricție drastică a emisiilor de CO2 permise pentru mașinile eligibile. Practic, cei care vor să cumpere o mașină hibridă și să primească ecobonusul de aproape 5.000 de euro vor trebui să aleagă un model cu emisii CO2 de maximum 70 de grame pe kilometru conform standardului WLTP. Până acum, limita era de 50 de grame de CO2 pe kilometru, dar era conform standardului NEDC, calculat diferit de WLTP.
Rabla Plus 2019: Tot ce trebuie să știi
Anul trecut, românii au cumpărat 370 de mașini pur electrice și 97 de hibride plug-in prin intermediul Rabla Plus. România are cel mai generos bonus din întreaga Uniune Europeană pentru achiziția de vehicule ecologice. Alte țări au aplicat cu succes strategii similare, dar bonificațiile acordate au fost mai mici.
În unele țări din Europa, a fost aplicat un sistem de reducere a taxelor pentru cei care cumpără vehicule ecologice. Între timp, în SUA, șoferul unui model ecologic are posibilitatea accesării unei benzi speciale de pe autostrăzi, rezervată în mod normal vehiculelor cu mai mulți pasageri, chiar dacă este singur în vehicul.
Prin programul Rabla Plus 2019, se vor acorda bonificații cuprinse între 20.000 lei și 45.000 de lei, în funcție de tipul autovehiculului achiziționat. Cetățenii interesați să cumpere o mașină ecologică cu o mână de ajutor din partea statului trebuie să depună cererile până cel târziu pe 25 noiembrie. Perioada de înscrieri încă nu a început oficial, dar vă sfătuim să vă pregătiți achiziția din timp, deoarece voucherele ar putea să fie epuizate în câteva săptămâni.
Rabla Plus 2019: Câți bani se dau?
Ecobonusul promis de autorități are o valoare de 20.000 de lei și este acordat automobilelor hibride plug-in. Între timp, pentru vehiculele pur electrice, este acordat un ecotichet de 45.000 de lei, adică aproape 10.000 de euro. Atenție, însă: valoarea acestei bonificații nu poate depăși 50% din prețul contractat al vehiculului!
Sprijinul financiar este acordat sub forma unui ecotichet, în baza căruia cetățenii domiciliați în România beneficiază de o reducere considerabilă a prețului unor mașini ecologice noi. Fiecare solicitant acceptat în programul Rabla 2019 are dreptul la un singur vehicul parțial subvenționat, informează Auto bild. Altă condiție importantă ce trebuie îndeplinită pentru a fi eligibil este să nu ai datorii la bugetul local.
Condiții similare au fost adăugate și în cazul Rabla 2019. Printre altele, autoturismul ce urmează a fi casat trebuie să aibă o vechime de minimum opt ani, iar ITP-ul acestuia trebuie să fie valabil.
Programul Rabla Plus nu poate fi cumulat cu niciun alt proiect care finanțează sau încurajează în vreun fel achiziția de mașini electrice sau hibride plug-in în afară de Rabla Clasic.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Doi șoferi prinși cu 113 km/h în doar 60 de minute
Sergiu Bălășcău
Nov 26, 2024