Diagnostic de anevrism de aortă
"
Zice da, e din cauza stresului, a oboselii... I-a dat o rețetă cu calciu și magneziu, i-a mai pus o altă perfuzie, ne-a băgat în altă cameră, deja soțul meu și-a fost revenit.", a povestit femeia. Bărbatul a fost externat imediat, dar peste noapte starea de rău a persistat așa că a decis să mai ceară o părere a unui specialist, de data aceasta la un cabinet privat.
"
La examenul clinic n-am găsit nimic suspect, tensiunea era normală, EKG era normal, aproape că i-aș fi dat drumul acasă dar curiozitatea mea a zis, totuși pacientul ăsta a venit de două ori, hai să văd și ecografic. Atunci am văzut un anevrism de aortă ascendent foarte mare," explică
Eduard Gherghel, medic cardiolog de la un cabinet privat.
Și-a dat ultima suflare în drum spre Iași
Medicul de la cabinetul privat a cerut imediat transferul cu elicopterul la
Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Pe drum, însă, pacientul a murit. Familia îl acuză acum pe medicul cardiolog din spital că l-a tratat cu superficialitate.
”
Dumnealui, dacă are școală, putea să-și pună niște semne de întrebare de ce totuși simptomele astea, nu mi-l trimiți tu acasă să-i dau calciu și magneziu când ţi-a spus destul de clar ce a simțit, că nu mai vedea, cum s-a simțit că-l lua cu transpirații," spune
Ancuța Pruteanu, soția victimei.
Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Botoșani: "
Această investigație se poate efectua la spitalul județean dar simptomatologia clinică pe care o prezenta pacientul ţinând cont de vârsta lui și lipsa factorilor de risc, medicul a considerat că nu este oportună o asemenea investigație."
CITEȘTE:
Tragedie cu un botoșănean mort în elicopter: Acuzații de malpraxis la Mavromati