Lucrurile sunt departe de a se fi liniștit la Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea municipalității botoșănene, acolo unde s-a ajuns într-o situație fără precedent în ceea ce privește postul de conducere.
Mandatul de șase luni al managerului Cristina Bahrin, care s-a încheiat începând cu data de 1 februarie 2021, va fi cel mai probabil tranșat în instanță.
Primul pas al fostei șefe a fost să formuleze o plângere prealabilă către Primăria Botoșani, după ce primarul Cosmin Andrei a emis o dispoziție prin care a numit un alt director.
În adresa transmisă Primăriei, Cristina Bahrin susține că a preluat conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie în baza unei dispoziții semnată de fostul primar Cătălin Flutur: „începând cu data de 1 august 2020 d-na Bahrin Cristina se numește manager interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani până la ocuparea prin concurs a postului de manager”.
Ea arată în notificare că, deși a ocupat cu titlu de interimar postul, Primăria Botoșani i-a perfectat totuși un contract de management, care în opinia sa este nul. Ori Cosmin Andrei a înlocuit-o, spune ea, invocând acel contract de management, care potrivit semnatarei nu este valabil.
„În cazul meu, încheierea unui contract de management pe data de 3 august 2020 s-a constituit într-un exces de zel al Primăriei Botoșani care a transpus atribuțiile managerului interimar într-un contract de management, cu toate că nu am susținut un concurs”,
Susține Cristina Bahrin în plângerea prealabilă.
Primarul Cosmin Andrei a semnat o dispoziție în data de 27 ianuarie 2021 prin care a constatat încetarea contractului de management care a avut o valabilitate de 6 luni.
Ori în accepțiunea Cristinei Bahrin, primarul nu poate emite o dispoziție de încetare a unui contract nul.
Iar explicația ar fi faptul că, un contract de management se încheie cu o persoană fizică care a promovat un concurs, ceea ce nu a fost și cazul său.
Adresa constituie plângere prealabilă adresată Primăriei Botoșani, Cristina Bahrin arătându-și intenția de a deschide acțiune și în instanță.
Sigur că, în final, intervin câteva întrebări:
- Cum este posibil să ocupe cineva șase luni un post de manager de instituție, cu tot ceea ce presupune acest lucru, de la plăți însumate de milioane de lei la angajări, în baza unui contract nul?
- Cum este posibil să primească cineva salariu timp de șase luni dacă beneficiarul este conștient că lucrează în baza unui contract de management nul?
- De ce timp de șase luni nu a reclamat nimeni că acel contract este nul?
- De ce acceptă cineva să lucreze timp de jumătate de an în baza unui contract de management pe care îl consideră nul?
- Ce se întâmplă cu puzderia de acte semnate de manager în această perioadă dacă amintitul contract de management este nul?
Dincolo de toate acestea, probabil că marea întrebare este: dacă primarul nu are dreptul să înlocuiască un manager interimar după șase luni de mandat, atunci cum un manager interimar are dreptul să ocupe în continuare postul dacă el însuși recunoaște că nu a susținut concurs?
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Oana Sava
Jan 20, 2025
Negocieri în capitală: Prefectul parchează în curtea PNL, una dintre subprefecte pleacă acasă
Sergiu Bălășcău
Jan 20, 2025
PĂȚĂNIA unui tânăr pe bulevard, l-a ajutat rapid un jandarm
Redacția Botoșăneanul
Jan 19, 2025
FC Botoșani, egal cu CFR Cluj în primul meci cu noul antrenor pe bancă - VIDEO
Oana Sava
Jan 19, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 19, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile