În perioada sărbătorilor de iarnă, botoșănenii desfășoară o serie de activități în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne.
Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile.
Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:
- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;
- se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.
Șoferiță fără drept, prinsă de polițiști la plimbare în mare viteză
Redacția Botoșăneanul
Jun 22, 2024
Răzbunare cu foc la miezul nopții, Poliția a demarat cercetări
Sergiu Bălășcău
Jun 22, 2024
Pompier din Botoșani, printre cei mai buni din lume la exerciții la mare înălțime
Sergiu Bălășcău
Jun 22, 2024
Cal salvat dintr-un beci de trei metri, proprietarul a apelat la pompieri
Sergiu Bălășcău
Jun 22, 2024
Mașină făcută scrum, tânărul de 22 de ani a reușit să iasă la timp
Sergiu Bălășcău
Jun 22, 2024