În perioada sărbătorilor de iarnă, botoșănenii desfășoară o serie de activități în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne.
Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile.
Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere repectarea următoarelor reguli:
- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;
- se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.
Redacția Botoșăneanul
Feb 25, 2025
Descoperă cele mai bune cazinouri online din România cu Slotozilla
Redacția Botoșăneanul
Feb 25, 2025
Sfaturi pentru alegerea surprizelor intime: Cum să-ți surprinzi iubitul/iubita?
Redacția Botoșăneanul
Feb 25, 2025
Valeriu Iftime vrea redeschiderea târgului de weekend, se pregătește o nouă locație – VIDEO
Oana Sava
Feb 25, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile