Proiectul privind reabilitarea Ambulatoriului de la Spitalul de Recuperare începe să prindă contur. După finalizarea proiectului, luna aceasta va fi organizată şi licitaţia pentru găsirea unui antrepenor dornic să îşi asume responsabilitatea pentru desfăşurarea lucrărilor. Odată cu modernizarea clădirii va fi achiziţionată tot în urma unei licitaţii şi o cantitate considerabilă de echipament sanitar, necesar înlocuirii celui existent şi învechit.
Proiectul de modernizare demarat anul trecut în urma unei iniţiative a municipalităţii şi finalizat de curînd se bazează în primul rand pe fonduri europene.
„
Licitaţia pentru executarea lucrărilor de construcţie a fost programată pentru 19 februarie, iar valoarea estimativă a acesti lucrări se ridică undeva la 4,3 milioane de lei, fără TVA, urmînd ca în paralel cu desfăşurarea lucrărilor de modernizare a sediului, mai avem în partea a doua de proiect o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente pentru dotarea ambulatoriului de specialitate”, a declarat
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani.
Modernizarea propriu-zisă a Ambulatoriului presupune în primul rînd refacerea infrastructurii vechi de zeci de ani, dar şi reabilitarea instalaţiilor termice şi a canalizării, totul ridicandu-se la suma de 4,3 milioane de lei.
Totodată, Ambulatoriul de la Spitalul de Recuperare va beneficia după
reabilitarea clădirii şi de dotări de ultimă oră, urmand a fi achiziţionate tot prin intermediul unei licitaţii şi 74 de aparate medicale. Conducerea unităţii spitaliceşti consideră că aparatura nouă va aduce şi o reducere a cheltuielilor, pe langă calitatea sporită a actului medical. Avantajele cele mai mari le vor avea pacienţii, care vor plăti în consecinţă mai puţin pentru investigaţiile efectuate.
“
Reabilitarea consta in amenajarea ambulatoriului, modernizare, schimbarea tamplariei, izolarea termica, apa si canalizare, se va moderniza si aparatura medicala, un aparat radiologic care este foarte scump, un ecograf, aparatura pentru laborator. Pretul analizelor nu va creste, chiar va scadea pentru ca vom folosi mai putina cantitate de reactivi, si analizele vor fi mai ieftine”, a spus
Gabriela Vărzari, managerul Spitalului de Recuperare.
Licitaţia privind preluarea şi efectuarea lucrărilor la Spitalul de Recuperare va avea loc pe 19 februarie. Momentan nici o firmă de construcţii nu s-a înscris la această licitaţie. În paralel cu modernizarea Ambulatoriului, tot la Spitalul de Recuperare va fi derulat de reprezentanţii municipalităţii un alt proiect privind recondiţionarea şi reamenajarea parcului din incinta unităţii sanitare.