Mai exact este vorba despre aproximativ 60 de familii care locuiesc pe străzile Aleea Nicolae Pisoski, Aleea Iacob Iacubovici şi strada Doboşari şi care ani la rând susţin că au depus petiţii la Primăria municipiului Botoşani pentru a avea acces la servicii de utilităţi.
Oamenii se plâng de faptul că anual trebuie să plătească taxe şi impozite la nivel de oraş însă sunt nevoiţi să trăiască în condiţii de mediu rural şi că din 2003 tot se luptă pentru a intra în civilizaţie.
„Impozite plătim la fel cum plătesc cei de pe strada Împărat Traian ori noi nu avem utilităţi deloc. Cum ni se dau numai hârtii şi ştampile, noi tragem spre Răchiţi, avem o grămadă de promisiuni încă din 2003. Noi avem buletin de oraş”, a spus
Gheorghe Glis, unul dintre iniţiatori.
Cum au ajuns la limita răbdării, doi dintre reprezentanţii cartierului au demarat demersuri pentru organizarea unui referendum prin care să fie preluaţi de comuna Răchiţi.
„Am rugat măcar să ne ajute cu utilităţi, nu avem nimic, avem numai îndatoriri, dar drepturi deloc. Deci vrem drepturi, nu avem curent, avem organizare de şantier, alţii stau la lampioane, alţii au tras curent de la Terra Construct, plătesc la preţ de societate. I-am rugat din 2003, avem documente pe care le depunem aici la Primărie, avem tabele şi din 2003 tot în fiecare an cu petiţii. Nimic”, a povestit şi
Vasile Babiuc, cetăţean din cartierul Luizoaia.
În cartierul Luizoaia oamenii se plâng că nu au acces la apă curentă, canalizare sau reţea electrică şi întâmpină probleme atât la amenajarea drumului cât şi la depozitarea necontrolată a deşeurilor care, având venituri precare, nu au încheiate contracte cu operatori de salubritate şi aruncă gunoiul la întâmplare.
(G.E.)
CITEŞTE:
Referendum pentru FC Botoşani: cetăţenii să decidă viitorul echipei
[[banner]]
[[galerie-foto]]